Hela Europas Ryder Cup-team samlat på Whistling Straits. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Se Europas peppfilm inför Ryder Cup

Europas kapten Padraig Harrington vill att spelarna ska förstå storheten i att få delta i Ryder Cup.

Text: Olof Åsgård • 2021-09-22 Uppdaterad 2021-09-22

Padraig Harrington kommer till USA och Whistling Straits med ett rutinerat europeiskt Ryder Cup-lag. Lee Westwood gör sitt elfte, Sergio Garcia sitt tionde, Ian Poulter sitt sjunde och Rory McIlroy sitt sjätte Ryder Cup. 

Gällande erfarenhet är Europa, trots tre rookies och fyra spelare som gör sitt andra Ryder Cup, klart bättre på pappret. USA är istället bättre rankade och satsar på unga, hungriga och formstarka spelare. USA har sex rookies i laget men är sett till ranking och hemmafavören mångas favorit att vinna. 

Ser man till Padraig Harringtons två av tre kaptensval så är erfarenhet viktigt i Ryder Cup. Både Sergio Garcia och Ian Poulter fick varsitt wild card tillsammans med rookien Shane Lowry. 

LÄS MER: Allt om Ryder Cup-lagen – betyg på alla spelare

Att få spela Ryder Cup är få förunnat och Harrington vill att alla nya och gamla spelare ska förstå och omfamna det. Rookien Bernd Wiesberger räknas som den 164:e spelaren att representera Europa.

– 164 är liten skara spelare. Om tänker att 580 människor har varit i rymden och 5 870 har bestigit Mount Everest så är det märkligt att det är så få som spelat Ryder Cup. Det är speciellt för spelarna och något som ingen kan ta ifrån dem, säger Padraig Harrington.

De tre debutanterna Wiesberger, Lowry och Viktor Hovland välkomnades in i värmen med en applåd när hela laget samlades första gången.

Att Europa nu är 164 spelare är temat i den film som ska ge europeiska spelare och golffans extra pepp inför matchen som inleds på fredag.

Se filmen här:Text: Olof Åsgård • 2021-09-22
TournyttPadraig HarringtonRyder CupTournytt
Rulla till toppen