Pauline Roussin Bouchard väntar på sin tur på sista greenen – och sin första seger som professionell. Bild: Göran Söderqvist

LET – Skaftö Open

Nykomlingar som visar var skåpet ska stå

Skaftö Open blev de nyblivna proffsens tävling. Segraren gjorde sin andra proffstävling, tvåan Linn Grant sin första.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-29 Uppdaterad 2021-08-29

Det blev en solig avslutning på Skaftö Open. Och det var många svenskor som hade chans på segern trots att fransyskan Pauline Roussin Bouchard gick ut i ledning med fyra slag.
Amatörerna Ingrid Lindblad och Beatrice Wallin, nyblivna proffset Linn Grant, majorvinnaren Pernilla Lindberg …
Och det blev spännande ända in på sista green inför två fullsatta läktare.
När Linn Grant kom in i näst sista boll och sänkte en åttametare för ännu en birdie jublades det stort.
– Det lossnade speciellt i slutet. Jag hade ingen koll på hur läget var, inte en susning. Men ofta blir det lite tajtare i sista gruppen. Jag tycker det är lättare att komma underifrån och inte gå i ledarboll sista dagen, säger Linn Grant.
Grant, som gjorde sin första tävling som professionell, avslutade med tre birdies de sista fyra hålen och kom in på 62 slag, sju under par och –10 totalt.
De räckte till en delad andraplats.
– Bra start. Kul att känna av hur det var. att var här på tävlingen Jag kände ju i dag att jag spelade bra men de andra två dagarna har jag haft mer att ge. Men jag är jättenöjd. Första dagen var jag lite nervös eftersom det är lite av en ny arena för min del, säger Linn Grant.

Linn Grant fick en smakstart på sin professionella karriär. Bild: Göran Söderqvist


GRANT satte lite  press på Pauline Roussin Bouchard i ledarbollen bakom, men fransyskan höll. Hon var ett före Linn Grant och argentinskan Magdalena Simmermacher och behövde ett par på sista hålet för vinst. Förutsatt att inte Simmermacher gjorde birdie. det gjorde hon inte.
Det var den andra proffstävlingen för fransyskan som avslutade sina studier på University of South Carolina i våras.
21-åriga Pauline Roussin Bouchard var under 2020 rankad etta i världen för amatörer under 34 veckor. I sin första proffsstart på Symetra Tour i augusti och slutade hon fyra.
I sin andra vann hon. Med mamma på bagen.

NÄR segerputten för par föll ner i hål rusade Beatrice Wallin och Linn Grant in på greenen och sprutade segerskumpa över henne.
– Att spela i den sista gruppen den sista dagen är lite nervöst. Men det känns speciellt att vinna den här tävlingen tillsammans med min mamma eftersom jag varit så mycket i USA de senaste åren. Att spela i den sista bollen den siat dagen är lite nervöst, säger Pauline Roussin Bouchard.
Segern grundlades egentligen på lördagen då Bouchard sköt 60 slag.
– Ja, det var riktigt kul. Mamma och jag vi bara skrattade oss runt banan.
Söndagens avgörande moment kom på det 17:e hålet, par 3. Det var nämligen där som det svängde tillbaka för Roussin Bouchard. Inför det hålet ledde Simmermacher med ett. Men argentinskan gjorde bogey. Bouchard gjorde birdie och kunde gå upp på 18:e tee med ett slags ledning.
– Jag gjorde tre birdies i dag på par 3-hålen. På 17 sa jag till min mamma att jag vet inte hur jag ska spela det här hålet md en här vinden och hon svarade ”Bara gå för det”. Och det blev ju bra, skrattade Pauline Roussin Bouchard.

LÄS OCKSÅ: Publikstöd och ledarboll för amatören Lindblad

Resultat, Skaftö Open

 1. Pauline Roussin Bouchard, Frankrike –11
  2. Linn Grant, Sverige och Magdalena Simmermacher, Argentina –10
  4. Sanna Nuutinen, Finland –8
  5. Beatrice Wallin (a), Sverige –7
  6. Attaya Thitikul, Thailand och Ingrid Lindblad, Sverige –6
  8. Whitney Hillier, Australien och Pernilla Lindberg, Sverige –5

Fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-08-29
TournyttLadies European TourLETLinn GrantPauline Roussin BouchardSkaftö OpenTournytt
Scroll to Top