Ingrid Lindblad sänker för ännu en birdie och Skaftöpubliken följer spänt med. Bild: Göran Söderqvist

LET – Skaftö Open

Publikstöd och ledarboll för amatören Lindblad

Amatörerna fortsätter att utmana i i Skaftö Open. Ingrid Lindblad går i ledarboll på söndagen.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-28 Uppdaterad 2021-08-29

Det var inget snack om vilken boll publiken hade riktat in sig på den andra dagen av Skaftö Open. Bortåt tvåhundra personer följde majorvinnaren Pernilla Lindberg, Attaya Thitikul, thailändskan som leder LET-rankingen och amatören Ingrid Lindblad som vann tävlingen förra året.
– Jag tyckte det var jättekul. Vi spelade bra alla tre också. Det känns bra när alla i bollen spelar bra. Jag har aldrig spelat med någon av dem tidigare förutom på fredagen. Attaya var ju amatör för ett par år sedan så vi har spelat i samma tävlingar men jag har aldrig spelat med henne, säger Ingrid Lindblad.

PERNILLA Lindberg höll med om att det var en bra känsla ute på banan.
– Jättekul att känna supporten där ute. Vi har ju inte haft publik på länge nu och det är klart att det är extra skönt få lite hemmastöd. Jag har ju inte spelat i Sverige på sex år, säger hon.
Lindberg tog sig runt på 66 slag, tre under par (fyra slag bättre än fredagen) efter bland annat en eagle på femman och var ett tag uppe i ledningen. Men en lite svajigare sistania gjorde att hon stannade på –2 totalt och är delad sjua inför söndagen.

INGRID Lindblad, som började med en bogey på första hålet, kom in i två birdiestim under rundan. Tre raka på hål 5, 6 och 7 och sedan tre raka på 14, 15, 16. Fem under par för dagen, 64 slag, –6 totalt och ledning i klubbhuset. Så dags var halva fältet kvar ute på banan.
– De har ju en ledartavla på 13, korthålet där det finns restaurang, och då såg jag att jag var tre under och i delad ledning. Sedan gjorde jag tre raka birdies och då tänkte jag att nu är jag nog i ledning, säger Ingrid Lindblad.
Nu höll inte det hela dagen eftersom fransyskan Paulin Roussin Bouchard gick nio under par under kvällen, 60 slag, efter att ha avslutat en bogeyfri runda med fem birdies de sista sex hålen. Bouchard är –10 totalt och leder alltså med fyra slag före Lindblad.
Efter första dagen ledde amatören Beatrice Wallin. Nu är det Ingrid Lindblad som tagit över den amatörstafettpinnen.
Hon leder visserligen inte men det blir ledarboll för 21-åringen som är rankad trea i världen bland amatörer. Förra månaden vann hon amatör-EM och fick tack vare det en plats i British Open (där hon missade kvalgränsen).

PÅ MÅNDAG bär det iväg till college igen. Ingrid Lindblad, från Ringenäs GK i Halmstad, går på Louisiana State University.
– Jag har gått två år och kan få gå tre år till om jag vill. Jag trivs väldigt bra så det kanske jag gör, säger hon.
Men innan hon ger sig iväg dit ska hon vinna en Europatourtävling, som amatör. Det har bara hänt elva gånger på 43 år. Senaste gången var tolv år sedan.

Tider under söndagen:
11.30: Ledarbollen med Pauline Roussin Bouchard (–10), Ingrid Lindblad (–6) och argentinskan Magdalena Zimmermacher (–5) slår ut.
11.19: Amatören Beatrice Wallin (–4), Linn Grant (–3) och danskan Nicole Broch Estrup (–3).
11.08: Pernilla Lindberg (–2), Linda Wessberg (–2), Aditi Ashok, Indien (–2).

Klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Text: Bo Steffensen • 2021-08-28
TournyttIngrid LindbladLadies European TourLETPernilla LindbergSkaftö OpenTournytt
Scroll to Top