Madelene Sagström är an av de svenska spelare som imponerar på greenerna under 2022 // Foto: Getty Images

AIG Women's Open

Sagström i delad ledning: ”Det räddade mig lite”

Madelene Sagström har inlett årets AIG Women's Open urstarkt och är efter 18 spelade hål i delad ledning.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-19 Uppdaterad 2021-08-19

Madelene Sagström har spelat den första ronden av årets sista major, AIG Women’s Open, och fått en flygande start. Efter 18 spelade hål är Enköpingspelaren fem under par och i delad ledning tillsammans med världsettan Nelly Korda.

28-åringen var först ut av svenskorna och gjorde dagens första birdie på det tuffa andra hålet på Carnoustie Golf Links. Hon följde upp den birdien med ytterligare tre, i följd dessutom, på hål 4-6 och vände på 33 slag (-3), efter en bogey på det sjunde hålet.

Med två nya birdies på elvan och tolvan var Sagström ensam högst upp på ledartavlan, fem under par totalt. Världsettan Nelly Korda gjorde henne sällskap, men en Sagströmbirdie på 15 tog henne upp till ensam förstaplats igen.
Den fina ronden hade potential att bli ännu bättre. På tolvan fick svenskan nöja sig med en birdie på par 5-hålet när hennes eagleputt stannade en retfull decimeter kort i linjen. Dessutom blev det en bogey på det avslutande hålet efter ett besök i fairwaybunkern från tee. Å andra sidan kan Sagström se tillbaka på två riktigt fina parputtar från längre avstånd på hål 14 och 16.

Efter ronden var hon förstås nöjd med sitt spel. Och då främst puttningen.
– Väldigt stabilt spel idag. Jag puttade riktigt bra vilket jag tror räddade mig lite. Jag satte en del långa puttar och jag visste att en greenträff skulle innebära en birdiemöjlighet. Jag hade inte den bästa bollträffen men jag missade på rätt ställen. Så jag tappade egentligen inga slag där.
– Jag har alltid sett mig själv som en bra puttare. Jag startar bollen bra och har senaste tiden börjat använda mig av “Aimpoint”. Jag ser nu linjerna bättre och min tränare, Jon Karlsen, är här vilket hjälpt mig då vi tillsammans slagit en miljon puttar på övningsgreenerna. För det skiljer sig väldigt mycket här om det är medvind, motvind, uppför, nedför.

Oavsett vad det är som Madelene Sagström har hittat på greenerna ger det resultat. Med liknande spel kommande 54 hål kan det här bli en mycket spännande majorvecka för svenskan, som förutom British Open-titeln även har en möjlig Solheim Cup-plats att spela för i Skottland.

Se aktuell ledartavla här


Text: Jesper Johansson • 2021-08-19
TournyttAIG Women's OpenLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaTournytt
Scroll to Top