En dålig carbonara förstörde Tim Widings chanser att slåss om segern på söndagen. Foto: Getty Images

Challenge Tour

Ledande Widing magsjuk, kom aldrig till start

I sin fjärde start som proffs ledde Tim Widing i Österrike. Tyvärr stod en dålig carbonara i vägen för svenskens segerchanser på söndagen.

Text: Eric Franzén, Oskar Åsgård • 2021-07-18

Samtidigt som alla fyra svenskar missade kvalgränsen i The Open var vi många svenska golfsupportrar som andades tillförsikt när ledartavlan i Challenge Tour-tävlingen Euram Bank Open ögnades på lördagskvällen, för högst upp stod nyblivne proffset Tim Widings namn.

I sin fjärde start som proffs hade 24-åringen skaffat sig ett drömläge att vinna sin första proffstitel.

Tyvärr fick han aldrig ens chansen.

På söndagsmorgonen visade resultatlistan att Widing blivit diskvalificerad. Informationen om orsaken bakom detta dröjde från touren, men till slut framkom att Widing blivit diskvalificerad enligt regel 5.7c, vilket innebär att han aldrig kommit till start. Anledningen? En riktigt dålig carbonara.

– Jag är fortfarande väldigt ledsen och omskakad. Har försökt förtränga detta och fokusera på det positiva med veckan istället. Nu är prio ett att bli frisk och kunna återhämta mig igen så jag kan ut och spela golf igen. Kom hem väldigt sent igår kväll efter en lång men väldigt framgångsrik dag. Beställde en carbonara från en restaurang och käkade den på rummet. Kände efter ett tag att något inte kändes rätt, började få stora magbesvär och kände mig illamående, säger Tim Widing till Svensk Golf.

– Fick ingen sömn alls och spenderade mesta delen av natten på toaletten. Under morgonen försökte jag dricka så mycket vatten jag kunde och få lite sömn, något jag misslyckats med då besvären fortsatte. Jag sa till mig själv att min hälsa är viktigare än en golftävling, men eftersom jag spelade så bra och aldrig ger upp, så ville jag ge det en chans. Jag kände att jag inte kunde kasta bort en så pass bra vecka! Tog en sista sväng till toaletten och åkte iväg. Tyvärr kom jag inte långt innan jag behövde stanna igen, och när jag väl kom till golfbanan var det försent. Jag ville så gärna slutföra tävlingen och kämpa igenom det, men tillslut blev det för mycket och det gjorde att jag inte kunde komma till start i tid.

En fullkomlig brutal otur givet situationen och hur bra Widing spelat under veckan, 65-67 och sju under par efter 15 hål när spelet avbröts på grund av mörker på lördagskvällen.

Widing: “Valt att inte se det negativa med den här veckan”

Widing fyllde 24 år i onsdags, tog examen från University of San Francisco i juni och blev proffs för precis en månad sedan. Efter en stark amatörkarriär, där Widing var rankad 50:e i världen precis innan han blev proffs, har han inlett sitt proffsliv på Challenge Tour.

Foto: Getty Images

Tack vare inbjudningar har han spelat i Spanien, Frankrike och Tjeckien de senaste veckorna. I proffsdebuten i Cadiz i södra Spanien slutade han delad 27:a.

– Hur ledsen och omskakad jag än är, och hur ledsen jag är att behöva göra så många som tror på mig besvikna, så är det viktigaste att jag mår bra och kommer bli bättre. Jag är otroligt stolt över mig själv och hur jag hanterade mig själv på banan de här dagarna. Hur lugn, kontrollerad, och birdiesugen jag kände mig på banan under lördagen har jag inte känt på länge och jag kände verkligen att jag hör hemma på den här nivån, om inte högre upp, säger Widing.

– Jag älskar den här sporten och jag har valt att inte se det negativa med den här veckan, jag kommer jobba vidare på det positiva och vara tillbaka ännu bättre. Stort tack till alla som supportar mig, det betyder otroligt mycket, avslutar Widing.

Ett imponerande perspektiv givet den oändligt oturliga situationen, men ett sätt att hantera situationen som kanske skänker ännu mer hopp om den proffskarriär Tim Widing precis har gett sig ut på.


Läs vårt reportage med Tim Widing från Svensk Golf nr 4/2021 nedan

Alla vägar leder till USA


Text: Eric Franzén, Oskar Åsgård • 2021-07-18
TournyttChallenge TourTim WidingTournytt
Scroll to Top