Bryson DeChambeaus titelförsvar spårade ur rejält på sista nio. Själv tyckte han mest att det var otur. Foto: Getty Images

Video

Brysons märkliga kollaps – sockets och vilda drivar

Bryson DeChambeau ledde US Open med åtta hål att spela. Sen kom en treputt, en halkning, några vilda drivar, en socket, en kvadruppelbogey och till slut var amerikanen delad 26:a när allt var över.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-21

Bryson DeChambeau hade satt sig i position att skriva unik US Open-historia. Bara sju spelare, varav två de senaste 50 åren, har försvarat sin titel i den anrika majorn.

Med åtta hål att gå av finalronden hade DeChambeau också satt sig i förarsätet. Amerikanen ledde mästerskapet på fem under par och han var två under par på sin rond.

Sen missade han greenen på elvan, par 3, och gjorde bogey. Treputtade på tolvan för ytterligare en bogey. På det 13:e hålet halkade han på tee när han skulle fyra av en av sina patenterade monsterdrivar och släppte iväg utslaget långt till höger. Därifrån harvade han sig till en dubbelbogey, efter ett par ruffbesök och ett ”cleanat” bunkerslag vid green.

På sin väg mot dubbelbogeyn bevittnade DeChambeau och spelpartnern Scottie Scheffler dessutom en mycket märklig streakare, som sprang in på fairway och började slå slag innan en säkerhetsvakt i golfbil prejade ner honom.

– Det var ganska mysko, konstaterade DeChambeau efteråt.

Olyckan vad dock inte slut för DeChambeau. Nådastöten var en kvadruppelbogey på det 17:e hålet efter att han hookat ner en drive i ravinen till vänster och sedan slagit en praktsocket med sitt fjärdeslag.

– Idag på sista nio slog jag inte bollen särskilt bra och jag hade rejäl otur. Det är golf, sa Bryson DeChambeau till pressen efteråt och utvecklade.
– Tja, jag halkade två gånger på 13. Jag vet inte vad som hände. Jag måste bli bättre på att inte halka för jag har gjort det förut men aldrig på det här sättet. Två gånger i rad på samma hål dessutom. Det är vad det är. Det är golf. Det är livet. Jag är bara stolt att jag kan hålla huvudet högt nu. Jag är okej.

På frågan om hur ronden spårade ur svarade amerikanen så här.
– Jag spårade inte alls ur. Det är golf. Folk kommer säga att jag gjorde det ena eller det andra men det är bara golf. Jag har haft många gånger när jag slagit bollen sämre än idag och vunnit. Det är bara en sådan gång när flytet inte finns där. Jag kunde lätt ha nått 7 eller 8 under par idag.

Någon större ånger över sin insats verkade han dock inte ha.

– Det är frustrerande när det händer, men efteråt för mig, jag bryr mig inte så mycket. Jag har redan vunnit (US Open).


Text: Oskar Åsgård • 2021-06-21
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top