Vincent Norrman har avslutat en fin tävling och blir nu proffs. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Norrmans fina vecka över – blir nu proffs

KUNGSBACKA. Vincent Norrman har slagit sina sista golfslag som amatör. 23-åringen blir nu proffs efter ett fint resultat i Scandinavian Mixed.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-13

Lägg namnet Vincent Norrman på minnet. Svenske talangen är nämligen ett mycket stort framtidslöfte. Med sin extrema längd från tee och sitt stabila spel överlag har han nämligen goda chanser när han från och med nu har lämnat amatöråren bakom sig.

23-åringen spelade det sista varvet på Vallda Golf & Country Club två under par efter en dubbelbogey och två bogeys. Efteråt var han nöjd med sin tävling trots den kostsamma missen på hål 17.
– Jag slog i vattnet från tee, vilket lätt kan hända. Men sedan missade jag en putt som var under en meter för att göra dubbel tyvärr, sa Norrman efter ronden.
–Men det var kul. Det var en väldigt rolig tävling. Jag känner mig mer redo att ta steget över och bli proffs nu faktiskt.

Vad som händer framöver för Vincent Norrman återstår att se. Faktum är att han inte själv vet riktigt. Målet är, som vi berättat tidigare, att ta sig till USA och han kommer att delta i Korn Ferry Tour-kvalet senare i höst. Det han däremot vet är att han nu ska sätta sig i en bil på väg upp till Stockholm.
– Ja, nu åker jag hem till Stockholm. Jag har inte varit hemma på mer än ett år så det ska bli kul att komma hem och träffa några vänner.

Du får fira Midsommar här hemma.
– Ja, fast jag tävlar hellre om jag får chansen, avslutar Norrman.

Vincent Norrman slutade på en delad 14:e plats tillsammans med klubbkamraten Kristoffer Broberg samt Ryan Fox och Rhys Enoch, totalt nio under par.Text: Jesper Johansson • 2021-06-13
TournyttEuropean TourLadies European TourScandinavian MixedTournyttVincent Norrman
Scroll to Top