Alexander Björk storspelade på Vallda under söndagen. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Björk briljerade efter tröga starten: ”Mer eller mindre felfri”

KUNGSBACKA. Efter en trög start kämpade Alexander Björk tillbaka in i veckans Scandinavian Mixed. Han avslutade tävlingen med en, i hans tycke, närmast felfri rond.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-13

Alexander Björk hade en trög start på veckans tävling. Till Svensk Golf sa han i torsdags att han var glad över att ens komma in på par första dagen, med tanke på hur spelet såg ut. Trots det har svensken kämpat på och sakta tagit sig dels in i sitt egna spel. Dels in i tävlingen.

Även om det inte ser ut att bli en seger för Alexander Björk är han efter 72 spelade hål totalt elva under par. I skrivande stund är han därmed ledare i klubbhuset och totalt är han delad åtta, elva under par.
– Ja, som jag sa då var jag glad över att ens kunna gå på par den dagen. Jag var rätt så besviken på mitt egna spel då. Men om man tar bort den ronden är jag nöjd. Igår kände jag att jag var på gång lite men det blev en rond ett under par, vilket i och för sig inte var dåligt med tanke på vinden men jag hade behövt gå tre, fyra under för att ha en chans idag, säger Björk till Svensk Golf.

Ja, en liten känsla av ”vad som kunde ha varit” infinner sig när man ser vad Alex Björk gjorde under söndagen. Sex birdies och tolv par innebar en bländande 66-rond. På sista hålet träffade han flaggan på inspelet, vilket är ett ganska bra exempel på att det kunde ha blivit än bättre.
– Dagens runda var mer eller mindre felfri trots att det var ganska mycket vind idag.
– Nu hoppas jag kunna fortsätta med känslan som jag har nu. Jag börjar hitta tillbaka till spelet jag hade för några år sedan. Jag svingar ut lite bättre och slår lite bättre järnslag och har bättre kontroll. Jag träffar fler fairways och greener och hoppas på ytterligare utveckling där.

För Alexander Björk blir det nu en vecka ledigt innan han åter tar sig ut på touren. München, Irland och Skottland står på tur. Förhoppningen är att därigenom ta sig vidare till The Open, årets sista major.
– Jag vill spela som jag gjort de senaste veckorna och fortsätta att ge mig själv chanser. Jag har varit ganska nära toppen några veckor i rad nu. I alla fall någon gång under tävlingarna. Så det är bara att fortsätta och att behålla den positiva attityden, säger Björk.

Klicka här för att se den slutliga resultatlistan.Text: Jesper Johansson • 2021-06-13
TournyttAlexander BjörkEuropean TourScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top