Anna Nordqvist tog en fin skalp när hon besegrade världsettan Jin Young Ko och tog sig vidare från gruppspelet i Las Vegas // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Nordqvist vann måstematchen mot världsettan

Besegrade världsettan och gick vidare i Las Vegas.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-29 Uppdaterad 2021-05-29

Efter förlusten i första omgången av Bank of Hope LPGA Match Play, i gruppspelet mot tyskan Caroline Masson, var Anna Nordqvist tvungen att ta två raka segrar för att gå vidare.

Först besegrade hon amerikanskan Natalie Gulbis med klara 5/4 och i tredje omgången besegrade Anna den högst rankade spelare i fältet, sydkoreanskan Jin Young Ko med 5/3.

Nordqvist vann de två första hålen i matchen och tittade aldrig i backspegeln, Ko tilläts bara vinna ett enda hål i matchen. Resultatet innebar att samma två spelare stod på två segrar och fick gå ut i särspel om gruppsegern. På första särspelshålet missade Ko utslaget i fairwaybunkern och kunde inte matcha svenskans säkra par.

– Jag spelade riktigt bra och kände lite som att jag inte hade något att förlora. Hon är ju världsetta så jag visste att det skulle bli tufft men jag är stolt över att jag lyckades vinna när det behövdes, sa Nordqvist efter segern.

I lördagens åttondelsfinal på Shadow Creek ställs Nordqvist nu mot thailändskan Ariya Jutanugarn, ännu en tuff nöt för svenskan.

– Hon har spelat jättebra och har vunnit ganska nyligen i Thailand så det ska bli kul. Jag ska försöka att spela ett hål i taget och hoppas att jag har mitt bästa spel med mig.

Den andra svenska spelaren till start i Las Vegas, Madelene Sagström, delade sin sista match mot Albane Valenzuela efter en fin avslutning men båda spelarna hade två förluster i bagaget sedan tidigare och hade ingen möjlighet att ta sig vidare.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-29
TournyttAlbane ValenzuelaAnna NordqvistAriya JutanugarnJin-Young KoLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen