Maja Stark och hennes Oklahoma State spelar kvartsfinal i Nationals. Foto: Getty Images

Collegeslutspel

Tre svensklag till kvartsfinal

Linn Grant, Andrea Lignell, Amanda Linnér och Maja Stark spelar med sina respektive lag kvartfinal i Nationals på tisdagen.

Text: Oskar Åsgård • 2021-05-25 Uppdaterad 2021-05-25

På måndagen spelades den fjärde och sista ronden av slagspelstävlingen i Nationals, det prestigefyllda collegemästerskapet som rundar av tävlingsåret. Av de 15 lagen som kvalificerat sig skulle åtta stycken avancera till utslagsdelen av Nationals.

Fem av lagen har svenskor i uppställningen. Tre av dessa tog sig vidare.

Oklahoma State, med Maja Stark i laget, slutade trea på +5, femton slag bakom Stanford som vann kvalet.

Ole Miss, med Andrea Lignell, slutade fyra på +7.

Arizona State, med Linn Grant och Amanda Linnér i laget, slutade delad sjua på +21.

Snöpligt nog, med svenska ögon sett, var bägge lagen på delad nionde plats svensklag.

LSU, där Ingrid Lindblad spelar, och Florida State, med Beatrice Wallin i laget, slutade bägge på +22 – alltså bara ett ynka slag bakom lagen på delad sjundeplats.

Med tanke på att totalt 16 ronder (4 speldagar och 4 scorer per lag räknas) legat till grund för totalresultatet var det garanterat många spelare i dessa två lag som grämde sig djupt över någon missad kortputt under de fyra dagarnas spel.

På tisdagen inleds kvartsfinalerna som spelas så här (svensklag i fetstilt):

Duke – Arizona State

Oklahoma State – Auburn

Stanford – Arizona

Ole Miss – Texas

Klicka här för att följa kvartsfinalspelet.

Heck vann den individuella titeln

Den individuella titeln i Nationals vann Rachel Heck, som spelar för Stanford. Amerikanskan satte ihop ronderna 69-67-70-74, åtta under par, på Grayhawk Golf Club vilket gav seger ett slag före Emma Spitz.

– Oj, jag har drömt om det här, men realistiskt… Det är 140 fantastiska spelare i det här fältet. Fyra ronder, allt kan hända. Jag känner mig så välsignad och har svårt att hitta orden just nu. Mitt hjärta bultar fortfarande riktigt snabbt, sa Rachel Heck till Golf Digest efter segern.

Bäst av svenskorna individuellt var Beatrice Wallin som slutade delad nia efter en avslutande 68-rond (-4), den bästa scoren fjärde ronden. Wallins totalscore var 288 slag, på par.

Tyvärr var hennes lag, Florida State, som nämnts ovan alltså ett slag ifrån att avancera till kvartsfinal och därmed tog Wallins tävlingssäsong för det här året slut på måndagen.

Övriga svenskresultat:

d12 Maja Stark, 78-69-68-74 (+1)

d15 Andrea Lignell, 73-73-74-70 (+2)

d28 Linn Grant, 75-72-73-72 (+4)

d36 Kajsa Arwefjäll, 77-71-72-74 (+6)*

d44 Ingrid Lindblad, 74-76-75-70 (+7)

d66 Amanda Linnér, 76-74-76-75 (+13)

*Kvalificerade sig till Nationals på individuella meriter, hennes lag San Jose State gick inte till Nationals.Text: Oskar Åsgård • 2021-05-25
TournyttAmanda LinnérAndrea Grimberg-LignellBeatrice WallinCollegegolfIngrid LindbladKajsa ArwefjällLinn GrantMaja StarkRachel HeckTournytt
Scroll to Top