Alex Norén har bra utgångsläge sista dagen av AT&T Byron Nelson från sin delade tredjeplats // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén tre slag efter – jagar första segern

Svensken på jakt efter sin första PGA Tour-seger har tre slag upp till ledande Sam Burns.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-16 Uppdaterad 2021-05-16

Efter två fina inledningsronder på 65-64 blev det en något tuffare resa för Alex Norén under lördagen av AT&T Byron Nelson.

Alex hade inledningsvis svårt att träffa fairways på TPC Craig Ranch och redan på ettan tvingades han notera en bogey efter bunkerbesök både efter utslaget och inspelet.

Han kontrade tillbaks med en läcker eagle på det femte hål där han rullade i en putt på drygt tio meter från strax kort om green.

Han räddade par på nionde hålet efter att ha slagit andraslaget i bäcken som skär genom fairway. Alex slog sedan upp sin wedge till en och en halv meter och satte putten.

Totalt träffade han under 70-ronden 7 av 14 fairways och 12 av 18 greener på TPC Craig Ranch. Den enda kategorin som han tjänade slag mot konkurrenterna under dagen var puttningen.

– Jag slog en del bra slag och en del dåliga men jag kom undan några gånger tack vare bra puttning. Det var inte lika bra spel idag som de två första dagarna vilket också syns i scorekortet men hade jag kommit in fyra under så hade jag varit nöjd med dagen, sa Norén efter sin rond.

Norén har trots allt fortsatt tätkontakt, är delad trea och bara tre slag bakom ledande Sam Burns. Men svensken vet vad som krävs om han ska ha någon segerchans under sista ronden på söndagen.

– Idag missade jag så många fairways och det är betydligt svårare från ruffen eller bunkrarna på den här banan. Så jag måste slå rakare drives och då har man bra möjligheter på den här banan.

Noréns hittills bästa placering på PGA-touren kom 2018 då han föll i särspel mot australiern Jason Day och slutade delad tvåa.

Under sista ronden väntas oväder in över området och man spelar därför trebollar och tidigarelägger starten.

Det innebär att Alex Norén går i näst sista boll tillsammans med amerikanerna Matt Kuchar och Jordan Spieth och trion startar redan klockan 15.50 svensk tid.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-16
TournyttAlexander NorenAT&T Byron NelsonJordan SpiethMatt KucharPGA TourSam BurnsTournyttTPC Craig Ranch
Scroll to Top