Rory McIlroy var lättad, glad och rörd när han tog emot folkets jubel på Quail Hollow. Foto: Getty Images.

Tournytt

McIlroy är tillbaka: “Det här är bara början”

En vinnare igen. Inför publik, fru och dotter. Rory McIlroy kunde knappt hålla tårarna borta.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-10 Uppdaterad 2021-05-10

Rory McIlroy  var nära att inte komma till start i Wells Fargo Championship på Quail Hollow. Han fick ont  nacken efter ett slag på rangen dagen innan tävlingen skulle börja. Han hade en sen starttid på torsdagen och tid att få behandling.
Väl var väl det.
Det är ett och ett halvt år sedan han vann senast.
– Det är aldrig lätt att vinna här och min vinst i Kina 2019 känns länge sedan. Världen är  helt annorlunda nu, alla går igenom en pandemi, jag har blivit pappa, det är Mors dag och att Erica och Poppy är här och får vara med om detta är coolt. Det här är ett av mina favoritställen på jorden och att få vinna här är fantastiskt, sa Rory McIlroy till media efter vinsten.

Det var på Quail Hollow han tog sin först vinst på PGA-touren, 2010. Han vann här även 2015. Han fyllde 32 år i tisdags och det har blivit att ha firar sin födelsedag i samband med tävlingen eftersom den ligger fast på samma vecka i spelschemat år efter år. McIlroy har också fått ett medlemskap i klubben.
USA har lättat på restriktionerna och tävlingen spelades inför publik. Något som Rory McIlroy tyckte om efter en lång tids spel på folktomma banor.
– Jag hämtar kraft från publiken. Jag har insett att jag behöver detta för att kunna plocka fram mitt bästa, sa han.

Rory McIlroys fru Erica och dotter Poppy fanns på plats och tog emot på 18:e green. Foto: Getty Images

Rory McIlroy gick ut i ledarboll tillsammans med Kieth Mitchell, som ledde med två. McIlroy hade lite problem från tee, träffade bara tre av fjorton fairways, men träffade ändå fjorton greener och puttade fantastiskt.
Fast han höll på att ställa till det.
McIlroy har två slags ledning när han ställer sig på sista tee. Han slår en spoon ner i pliktområdet till vänster, klarar förvisso vattnet i bäcken med någon meter, men bollen ligger inte bra i diket. Han väljer till slut att droppa. Han har tre slag på sig för vinst, 170 meter in, bollen nedanför fötterna och framme vid green är det vatten. McIlroy skickar upp en järnåtta som landar fjorton meter till höger om pinnen. Första putten stannar en meter från hålet. Han sänker och saken är klar.
Rory McIlroy (–10) tar sin 19:e seger på PGA-touren. Abraham Ancer blir tvåa (–9) och vem dyker återigen upp högt upp på leaderboarden om inte Viktor Hovland som slutar trea (–8). Det är norrmannens sjätte topp 5-placering den här säsongen. En placering som tar honom upp till elfte plats på världsrankingen.

Detta var Rory McIlroys första tävling sedan han missade kvalgränsen i The Masters för en månad sedan. En tid han använt till träning, bland annat med coachen Pete Cowen.
– Spelet kändes bra när jag kom hit men jag förväntade mig inte att vinna den första veckan jag kom ut igen. Det är tillfredställande att allt jobb jag har lagt ner lönar sig. Men det här är bara början. Jag vill uppnå så mycket mer, sa Rory McIlroy.
Om två veckor är det PGA-mästerskapen.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-10
TournyttPGA TourQuail HollowRory McIlroyTournyttWells Fargo Championship
Scroll to Top