Jordan Spieth skuggar två slag bakom ledaren Justin Rose. Bäddat för en spännande helg i Augusta. Foto: Getty Images

The Masters

Spieth om vinstchansen: ”Jag är i position”

Efter 36 hål är Jordan Spieth bra med i veckans major, endast två slag bakom ledande Justin Rose. Nu ser han sig själv vara i segerläge lagom till helgens avgörande.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-09 Uppdaterad 2021-04-10

Förra veckans vinnare av Valero Texas Open och vinnaren av The Masters 2015, Jordan Spieth, är två slag bakom ledaren Justin Rose.
Efter en fin fredagsrond som innehöll en bogey på hål 12 och birdies på hål 2, 10, 13, 15 och 17 är han totalt fem under par.
11 av 14 fairwayträffar, 14 av 18 greenträffar och i snitt 1,56 puttar per hål. Där har du receptet för att vara med och hugga i The Masters.
Jordan Spieth själv är också medveten om att han har skaffat sig en bra segerchans. Men det var något han föreställde sig redan innan han kom hit.
– Jag kom hit med segern i åtanke. Jag är nu i en position där jag verkligen kan tänka på det. Vi har spelat hälften och jag är två slag bakom, det är jag nöjd med, sa Jordan Spieth efteråt.

Under torsdagen var banan rejält tuff för spelarna. Hårda och snabba greener med vind gjorde det tufft för spelarna. Fredagens greenytor var betydligt snällare. Rapporter gör gällande att alla greener handvattnats för att få perfekt mängd för att inte bli för mjuka. Resultatet var något spelarna tog till vara på då snittscoren var betydligt lägre under fredagen.
Jordan Spieth hoppas nu att de sätter upp banan svårare, att solen kommer fram för att torka ur greenerna och att vinden åter blir en faktor – vilket den inte var under fredagen.
– För mig är det bra med den typen av utmaning och jag tror det skulle vara en fördel för mig eftersom jag känner just nu att jag kan kontrollera bollen på ett bra sätt.

Jordan Spieth är numer bland de mest rutinerade när det kommer till att tävla på Augusta National i hetluften under helgen. Han menar själv att han har koll på det mesta. Men under fredagen var det ett par slag han tog med sig in i framtiden. Dels meddelade han att han föredrog att putta bakom green på hål 15, även om han lite turligt lyckades sätta en chip där under torsdagen. Dels kommer han också ta med sig ett slag på hål 13 som vi låter Jordan Spieth beskriva:
– Min trätrea ut från träden på hål 13. Jag liksom “punchcuttade” en trätrea på ett väldigt bra sätt, som gav mig en riktigt bra vinkel in för att göra birdie. Om den hade kommit ut fel hade det enkelt kunna bli en sexa där. Jag tar med mig den och om man ser på specifika slag som skapar momentum, det var ett viktigt slag för mig.

Här kan du se ledartavlan från The Masters.Text: Jesper Johansson • 2021-04-09
TournyttAugusta NationalJordan SpiethThe MastersTournytt
Scroll to Top