Fred Couples idag och vid segern för 29 år sedan // Foto: Getty Images

Tournytt

Couples: “Det kommer att bli svårare än på mycket länge”

"Boom-Boom" gör sin 36:e start i favorittävlingen på torsdag.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-06

Efter det något udda datumet under fjolårets Masters är tävlingen nu tillbaks till sitt ordinarie datum, andra veckan i april.

Förra året i november satte Dustin Johnson alla tiders rekord genom att gå 20 under par – det kommer inte att hända den här gången. Åtminstone inte om man får tro segraren från 1992, Fred Couples, som ju borde ha koll på läget. Han gör på torsdag sin 36.e start på Augusta National.

Utöver segern har han 18 placeringar topp-20 genom åren.

– Jag är ju gammal så jag har spelat här en miljon gånger snart. Men det är en ära att få komma hit och så länge jag kan konkurrera hyfsat så kommer jag att spela, om det nu är två år till eller fyra år till, det vet jag inte.

Efter nio inspelshål på måndagen mötte han pressen. Och han tror inte att banan kommer att vara lika lättspelad som den var i november.

– Banan ser underbar ut. Tees är perfekta, fairways är underbara och greenerna hårda och snabba. Om det håller sig torrt och vi slipper regn så kommer det att bli svårare än på mycket länge och i mina ögon är det bara bra. Banan spelas bäst när den är hård.

För Couples, som blir 62 år i oktober, har de senaste två besöken slutat i missade kvalgränser, men han känner sig inte helt chanslös under normala förhållanden och slutade delad 18:e så sent som 2017.

– Jag tävlar mest mot mig själv nuförtiden och min snittscore blir ju högre för varje år medan vissa andra går åt motsatt håll. Men många äldre spelare har gjort bra resultat här och jag känner att jag fortfarande kan prestera bra ronder. Den dagen jag känner mig chanslös kommer jag inte att spela.

Äldsta spelaren att vinna Masters är fortfarande Jack Nicklaus, som var 46 år, 2 månader och 24 dagar gammal när han vann 1986.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-06
TournyttAugusta NationalDustin JohnsonFred CouplesJack NicklausPGA TourThe MastersTournytt