Tiger Woods bil efter den våldsamma olyckan i Los Angeles. Foto: Getty images

Tournytt

Tiger Woods krasch utredd – men anledningen förblir hemlig

23 februari 2021 stod golfvärlden stilla då nyheten om Tiger Woods våldsamma krasch kablades ut över hela planeten. Nu är olyckan utredd, men vi får inte veta vad som hände.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-01

Los Angeles-polisen Alex Villanueva meddelade under onsdagen att Tiger Woods krasch i februari nu har blivit utredd och avslutad. Men han vill inte uttala sig om vad som hänt utan Tiger Woods tillåtelse.
Enligt Kaliforniens egna lagar kan man inte få tillgång till fulla rapporter om en bilkrasch om man inte är involverad i händelsen.

Woods, som hade flera frakturer i höger ben, meddelade 16 mars att han åter var hemma i Florida via Twitter men sedan dess har det varit tyst.

Villanueva meddelade också att han fortfarande anser att kraschen med bilen skulle kunna ha varit en olycka.
– Du har olyckor och du har medvetna handlingar. Det här var en olycka. Vi försöker nå Tiger Woods för att kunna delge rapporten. Men ingenting har förändrats från det vi tidigare visste och lärde oss under själva undersökningen. Allt stämmer.

Men vad de hade fått fram av sin undersökning ville polischefen inte uttala sig om.

Det kan vara lite snårigt att bestämma vad som är en olycka eller inte. Amerikanska experter säger till Golfweek att de anser att bara ett fåtal bilkrascher faktiskt är olyckor. De menar att det i princip alltid finns en anledning.

USA Today anlitade Jonathan Cherney, en tidigare polis som nu är expert på att återskapa olika scenarion. Han menar att mycket tyder på att Woods somnat bakom ratten. Detta då bilen fortsatte rakt fram utan bromsspår trots att vägen svängde.

Tiger Woods själv har sagt till poliser att han inte minns själva olyckan och inte heller att han satte sig bakom ratten.

Då skulle Tiger Woods kunna spela golf igenText: Jesper Johansson • 2021-04-01
TournyttTiger WoodsTournytt