Ingrid Lindblad avslutade andra ronden med fem birdies sista nio hålen på Champions Retreat och delar ledningen just nu // Foto: Christer Höglund

ANWA

Lindblad i ledarboll på Augusta National

Alla fyra svenskor vidare till finalronden på Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-01 Uppdaterad 2021-04-02

Ingrid Lindblad gick ut tidigt andra ronden av Augusta National Women’s Amateur och efter nio hål på 39 slag (+3) såg svenskan ut att behöva kämpa för att få spela finalronden på Augusta National på söndag, dit de 30 bästa i det 82 tjejer starka starfältet kvalificerade sig.

Men då hände något.

Lindblad gjorde birdie på tionde hålet och nöjde sig inte med det. Nya birdies följde på hål 12, 13, 16 och till slut också på det 18:e.

När alla spelat klart andra ronden är Ingrid Lindblad i delad ledning med amerikanskan Rose Zhang och det innebär att Lindblad kommer att spela i ledarbollen på Augusta National på lördag.

Linn Grant, som delade ledningen efter första varvet, är delad åtta efter ronderna 70-76 medan Beatrice Wallin (75-73) delar 14:e plats.

För Maja Starks del blev det en spännande avslutning av torsdagen då hon med en birdie på 18:e tog sig till särspel med fyra andra spelare om en enda plats i finalronden.

Men Stark lyckades göra birdie på första särspelshålet och såg därmed till att alla fyra svenska spelare tog sig vidare till sista ronden.

På fredagen spelar alla 82 spelare ett inspelsvarv på Augusta National. Sedan peggar 30 tjejer upp för finalronden på lördag. Sportkanalen sänder med start klockan 18.00 på lördag.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-01
TournyttAugusta National Women’s AmateurBeatrice WallinIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkRose ZhangTournytt
Rulla till toppen