Tony Finau var återigen nära att vinna, bara för att falla på målsnöret. Eller i särspel, kanske man ska säga. Foto: Getty images

PGA Tour

Bitterljuv söndag för Finau

En fin söndagsrond satte honom i en segerposition. Ett svagt särspel gjorde att han återigen slutade tvåa.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-22

Med en avslutande 64-rond, vilket var dagens bästa resultat med två slag, kunde Tony Finau ta sig hela vägen in i ett särspel. Väl där förlorade han mot Max Homa på det andra hålet efter ett uselt utslag på hål 14, par 3. Han hade också en två meter lång putt för segern på det första särspelshålet som han missade.
– Varje gång jag haft chansen att vinna har jag inte varit spelaren som gick lågt, vilket jag var idag. Så jag kan ta med mig självförtroende från det. Det är något jag ville göra idag för att visa för mig själ att jag på söndagar kan sätta mig i en position då jag är med och slåss om segern och det lyckades jag med i veckan, sa Finau efter sin andraplats av Genesis Invitational.

LÄS MER: Max Homa vann på hemmaplan och prisades av barndomsidolen

Men att Tony Finau inte lyckades gå hela vägen och vinna tävlingen… Ja, vi har sett det förr.
Amerikanen har vunnit vid ett tillfälle, Puerto Rico Open 2016. Sedan dess har han tio andraplatser och han är en maskin när det kommer till att sluta topp-10. Bara den här säsongen har han fem topp-10-placeringar på sina 10 starter. Och tidigare i år var han nära att vinna The American Express då han inledde söndagsronden med en ledning för att till slut falla tillbaka till en fjärdeplats. Veckan därpå var han åter med i segerstriden men slutade tvåa. Det vill sig inte riktigt för amerikanen helt enkelt. Men till media säger han inte att det skapat en press på honom.
– När jag växte upp försökte jag vinna alla tävlingar jag startade i. Där har inget förändrats.
– Jag vet att man i slutändan förlorar betydligt mer än man vinner på PGA Tour. Tyvärr har jag varit riktigt nära de senaste åren men allt jag gör är att försöka utmana mig själv till att spela bra golf och det är allt vad jag försöker göra, sa Finau efter andraplatsen.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-22
TournyttPGA TourTony FinauTournytt
Scroll to Top