Tumme upp för Henrik Norlander och hans förstarond på Pebble Beach. Foto: Getty images

Drömstart

Norlander delad tvåa: ”Försöker fokusera på att ha roligt”

Den fina formen håller i sig. Efter 18 spelade hål är Henrik Norlander delad tvåa, två slag bakom ledande favoriten.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-12

Dustin Johnson valde att lämna återbud till veckans tävling. I och med det var den högst rankade spelaren Patrick Cantlay, på en elfte plats.

Efter 18 spelade hål visar han varför han är en av de stora favoriterna till veckans tävling. 62 slag på Pebble Beach under torsdagen innebär nämligen tangerat banrekord och ensam ledning.

LÄS MER: Cantlay briljerade på Pebble Beach – tangerat banrekord

Men Henrik Norlander höll jämna steg med amerikanen. Efter 18 spelade hål är han åtta under par efter en 64-rond innehållandes en bogey och nio birdies.
Allt började med en birdies på hål 1 och sedan fortsatte det så med ringar i scorekortet på hål 3, 6 och 7. Andra nio fortsatte birdiefesten med en birdie på hål 11 och därefter kom dagens enda plump i protokollet. Bogeyn på tolvan följde han dock upp med tre raka birdies innan den sista birdien för dagen skulle komma på hål 17 – även om det var mycket nära även på det avslutande hålet, där Norlander fick se sin bill snudda hålkanten.
– Jag fick en bra start. Jag har alltid startat med en järntvåa på hål ett. Men jag har bra självförtroende och slog en liten fadead 3-wood istället och hade inte mer än en sandwedge in till hål och gjorde birdie på hål 1, sa Norlander efter ronden.
– Jag känner att jag har spelat bra de senaste veckorna och försöker bara att fortsätta vara självsäker och gå för många flaggor och försöker sätta många puttar.

Henrik Norlander träffade 12 av 14 fairways under torsdagen. Dessutom 16 av 18 greener och totalt satte svensken 27 meter putt under dagen. Efteråt var han nöjd med sitt egna spel.
– Ja det var en bra rond. Min styrka är spelet från tee till green. Jag är en bra ball-striker och jag har jobbat hårt på min puttning och bara att tro lite mer på det är vad som krävs för mig. I vanliga fall slår jag bollen ganska bra och om jag dessutom sätter några puttar kan jag gå lågt, sa Norlander som också pratade om banans förhållanden under torsdagen – som var mycket gynnsamma.
– Lätt vind och mottagliga greener. Så bollen spinner inte för mycket. Jag tror den här banan spelades så enkelt den kan spelas idag.

Hur ska du göra för att hålla i det här spelet framåt?
– Tiotusenkronorsfrågan! Jag antar att jag ska fortsätta göra min grej och försöka fokusera på att ha roligt. Det är vad jag gjort de senaste månaderna, så…

Under fredagen kommer Henrik Norlander att spela Spyglass Hill, som under torsdagen var den svåraste av de två banorna. Där spelade Alex Norén, som är två över par på en delad 118:e-plats.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-12
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderJordan SpiethPatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top