Patrick Cantlay leder veckans tävling med två slags marginal. Foto: Getty images

Tournytt

Cantlay briljerade på Pebble Beach – tangerat banrekord

Patrick Cantlay har bibehållit sin fina form. Efter 18 spelade hål är han i ensam ledning och nu en del av klassiska klubbens historia.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-12 Uppdaterad 2021-02-12

Senast Patrick Cantlay spelade tävlingsgolf var för två veckor sedan. Då sköt han en 61:a i The American Express för att till slut bli tvåa i tävlingen, med bara Si Woo Kim framför sig på ledartavlan.
Därefter valde amerikanen att ta en paus från spelet under två veckor. Nu är han tillbaka på banan och det med besked. I gynnsamma förhållanden under torsdagen dominerade amerikanen. 62 slag innebär att Cantlay nu har tangerat banrekord med David Duval, som lyckades med samma sak för 24 år sedan.
– Jag känner att jag spelar bra just nu, sa Cantlay efter ronden.

LÄS MER: Norlander delad tvåa: ”Försöker fokusera på att ha roligt”

Redan på de första nio hålen utnyttjade amerikanen de fina förhållanden under årets förstarond av AT&T Pebble Beach Pro-Am. Han enputtade samtliga nio hål de första hålen. Det innebar att han gjorde sju birdies innan halva ronden hade spelats. Därefter fortsatte han med en stark avslutning för att till slut alltså gå runt på 62 slag, tio under par.
– Pebble var i ideala förhållanden och jag tror inte att vi kommer ha något liknande väder under resten av veckan. Greenerna var bra under morgonen och svarade bra på spinnen så jag började med att slå bra slag direkt från start och så satte jag alla puttarna. Jag hade inte många långputtar och de i en medeldistans lyckades jag sätta i hålet, sa Cantlay efter ronden.

Toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-12
TournyttPatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top