Den traditionella Champions Dinner kommer att se lite annorlunda ut under Mastersveckan i år // Foto: Getty Images

Augusta National

Så ska Masterslegendarerna skyddas

Det blir ett annorlunda Masters på många sätt 2020.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-25

Det kommer att bli ett annorlunda Masters på Augusta National om drygt två veckor.

Orsaken är naturligtvis Covid-19-pandemin.

Inte bara att tävlingen spelas i början av november istället för i april. Den kommer också att spelas utan sina patrons, åskådarna som ofta kommer år efter år och som gör tävlingen unik.

Par 3-tävlingen är inte officiellt inställd ännu men enligt uppgifter så är beslutet redan fattat att den kommer att ställas in.

Däremot kommer den traditionella Masters Champions Dinner, middagen för alla tidigare segrare att hållas, precis som vanligt på tisdagen under Mastersveckan.

Men den kommer att hållas under speciella former. För att skydda de äldre tidigare segrarna kommer man att hålla till i nedervåningen av klubbhuset där det är större ytor och lättare att hålla avstånd.

– Det kan bli så att flera av de äldre segrarna inte kommer på grund av att de är i en riskgrupp, vilket är jättetråkigt. Men vi har en allvarlig situation och samtidigt som vi vill behålla traditionerna så måste vi följa de rekommendationer och säkerhetsföreskrifter som finns, sa Tiger Woods efter lördagens rond av Zozo Championship.

Titelförsvararen, som tog sin femte gröna kavaj 2019, berättade också att han kommer att bjuda på fajitas, sushi och sashimi samt milkshake till efterrätt precis om han planerat.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-25
TournyttPGA TourTiger WoodsTournyttUS Masters
Scroll to Top