Alex Norén och Henrik Stenson måste båda jobba lite under fredagen för att få fortsätta spela i helgen. Foto: Getty images

US Open

Båda svenskarna över par

Henrik Stenson och Alex Norén är båda över par efter 18 spelade hål. Därför måste de göra lite jobb på fredagen om de vill fortsätta spela veckans major i helgen.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-18

Det såg länge ut som att Alex Norén skulle få en fin start på veckans majortävling med ett resultat på par. Nu blev det två bogeys de sista tre hålen, vilket gör att han under fredagen måste kämpa lite för att klara kvalgränsen.

Men starten kan man inte klara på.

Haningesonen lyckades från mitten av fairway sätta upp bollen till en halvmeter på det första hålet för att därmed kunna dräpa en birdie och starta majorn i nedförsbacke. Men när de första nio hålen var klara hade svensken tappat mark mot toppen. Efter bogeys på hål fyra, sex och åtta var han två över par.
Sista nio såg betydligt bättre ut till en början. Norén gjorde birdies på hål 13 och 15 för att därmed vara tillbaka på par. Väl där tappade han två slag för att till slut signera ett scorekort innehållandes 72 slag, två över par.
– Winged Foot är väldigt bra och du måste göra allt bra för att skjuta en låg score, sa Norén till Svensk Golf inför öppningsvarvet.

Den andre svensken i tävlingen är Henrik Stenson. Inför veckans US Open sa han till Svensk Golf att det kommer bli en tuff vecka. Sett till hans egna resultat fick han rätt i det.

Henrik Stenson inledde på hål 10 och gjorde sin första bogey för dagen på hål 12. Därefter blev det en trippelbogey på hål efter att ha ställt till det för sig runt green.
Vid vändningen kom han dock igång. På hål 1 och hål 3 blev det birdies vilket innebar att han då var två över par.
Men med bogeys på hål 4 och 8 fick Stenson till slut signera ett scorekort innehållandes 74 slag, fyra över par.

Detta gör att Henrik Stenson är delad 92:a efter 18 spelade hål. Alex Norén är delad 57:a.
Tävlingen leds av Justin Thomas som gick runt på 65 slag och därmed är –5.

LÄS MER: Thomas i ledning – många spelare under par


Text: Jesper Johansson • 2020-09-18
TournyttAlexander NorenHenrik StensonTournyttUS Open
Scroll to Top