Rory McIlroy är imponerad av Bryson DeChambeaus utveckling senaste tiden // Foto: Getty Images

PGA Tour

McIlroy om DeChambeau: “Han gör golfen intressant”

Nu hoppas världsettan kunna hitta sin egen form lagom till dess att stortävlingarna kommer.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-16

Upptakten av PGA-touren har sett lite olika ut för världsettan, Rory McIlroy och världssjuan Bryson DeChambeau.

Medan Bryson noterat placeringarna 3-8-6-1 sedan inledande Charles Schwab Challenge har McIlroy haft det tyngre med blygsamma placeringarna 32-41-11, senaste veckan hade McIlroy spelledigt.

Inför veckans Memorial fick McIlroy frågan vad han tyckte om Brysons utveckling det senaste året och världsettan menade att DeChambeau alltid slagit långt.

– Jag spelade med honom redan 2016 i Abu Dhabi när han var ganska nyblivet proffs och han hade farten redan då. Förra året på Portrush hade de launch monitors på rangen och han var uppe över 190 mph redan där. Sedan är det möjligt att vikten han lagt på sig kan ge honom ytterligare lite mer fart och det är självklart att längd från tee kommer alltid att vara en fördel. Oavsett så gör han golfen intressant och han har ju definitivt lyckats med att få människor att prata om honom och dessutom backat upp det med bra resultat.

För McIlroys egen del är naturligtvis den egna utvecklingen mer intressant och efter tre tävlingar med relativt svaga resultat hoppas han nu kunna växla upp inför det stora tävlingarna i höst.

Förra veckan tränade han tillsammans med sin svingcoach, Michael Bannon, för första gången sedan i februari.

– Jag hade egentligen tänkt spela här förra veckan också men kände att jag behövde jobba lite på mitt spel istället. Det var skönt att träffas och få några bra träningspass tillsammans och spelet känns mer redo nu än tidigare.

Fyra spelare har möjligheten att ta över platsen som nummer ett på världsrankingen den här veckan om resultaten skulle gå rätt väg. Men förstaplatsen på världsrankingen är ingenting som bekymrar McIlroy.

– Jag ägnar faktiskt inte en tanke på världsrankingen, jag är bara fokuserad på att försöka spela så bra jag kan. De första två tävlingarna efter uppehållet var på banor jag inte spelat på länge och jag såg dem lite som en mjukstart. Spelar jag bra så kommer rankingen att ta hand om sig själv.

Under första ronden av veckans Memorial spelar Rory McIlroy tillsammans med Tiger Woods och Brooks Koepka.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-16
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top