Amatören Ludvig Åberg, satte proffsen på plats igen och tog andra raka segern vid Barsebäck Resort Open // Foto: Frida Bräster

MoreGolf Mastercard Tour

Åberg vann igen – kan knipa biljett till US Open

Slog proffsen för andra tävlingen i rad.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-16 Uppdaterad 2020-07-18

Ludvig Åberg följde upp segern i Katrineholm senast med ännu en imponerande seger i Barsebäck Resort Open.

Åberg gav ingen annan chansen sista ronden och avslutade med en bogeyfri 68:a för seger med fem slags marginal till tvåan, Mikael Lindberg, som därmed tog andra raka andraplatsen, också det imponerande.

I Klubb-TV:s direktsändning kommenterade Ludvig sin seger direkt efter att scorekortet var påskrivet.

– Det är andra gången på två veckor, jag vet inte riktigt vad jag skall säga men det är jättekul. Det var ganska tufft idag med vinden så jag visste att en bra runda kommer att sätta press på de andra killarna. Så det var vad jag tänkte i morse, att sätta press på de andra vilket var vad jag gjorde också.

Med nio hål kvar att spela var det jämt i toppen. Ludvig gjorde dock fem birdies på sex hål under avslutningen och avgjorde säkert till sin fördel.

– Det är jag jättenöjd med. Den golf jag spelat de sista två veckorna är absolut den bästa jag spelat, speciellt på tävling.

Ludvig är amatör och behöver vara det så länge som han studerar och spelar golf på Texas Tech University i USA. Det innebär att han inte får ta emot prispengar, däremot ramlar rankingpoäng in. Dels tar sig Ludvig upp på andra plats efter Mikael Lindberg på MoreGolf Mastercards Order of Merit och han får även räkna in poäng på World Amateur World Ranking.

Segern i Katrineholm Open i början av juli tog Ludvig upp från 38:e plats till 14:e plats på amatörernas världsranking. I nästa vecka på onsdag när rankingen uppdateras får vi se hur långt denna seger tar Eslövspelaren.

Dessa segrar och fortsatt bra spela kan ta Ludvig hela vägen till US Open på Winged Foot Golf Club i september. De sju högst rankade på amatörernas världsranking den 19 augusti som inte redan är kvalificerade till U.S. Open får en plats i majortävlingen.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatlistan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-16
TournyttBjörn HellgrenLudvig ÅbergMikael LindbergMoreGolf Mastercard TourTournytt
Scroll to Top