Henrik Norlander var bäst av alla på Detroit Golf Club med inspelen. /Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander näst bäst från tee till green

Henrik Norlander slutade tolva i Detroit och kan börja förbereda sig för slutspelet. Svenskens långa spel var bländande i veckan.

Text: Bo Steffensen • 2020-07-06

Med en sänkt sjumetersputt för birdie på sista hålet och en avslutande 68-runda avancerade Henrik Norlander 18 placeringar i Rocket Management Classic i Detroit.

Totalt slutade han 14 under par och tog sig in på en delad tolfteplats tillsammans med åtta andra spelare, bland andra norrmannen Viktor Hovland och Rickie Fowler, nio slag bakom segrande Bryson DeChambeau.

Henrik Norlander gör sin starkaste säsong hittills på PGA Tour. Under 2020 har han bland annat varit femma och nia och nu alltså tolva.

Förra veckans insats gav 131 875 dollar i prispengar, men också 54 värdefulla FedEx Cup-poäng vilket tog honom till 77:e plats i FedEx Cup-rankingen.

De 125 bästa på rankingen tar sig in i den första slutspelstävlingen Northern Trust som spelas 20–24 augusti. Den är Norlander nu i praktiken klar för.

Men att döma av Norlanders spel i Detroit finns mycket goda möjligheter att klättra ytterligare inför starten av PGA Tour-slutspelet i augusti.

Enligt statistiken för intjänade slag från tee till green var Henrik Norlander tvåa under veckan, endast slagen av Viktor Hovland. Norlander var 8,5 slag bättre än fältet från tee och med inspelen mot green. I den senare statistikkategorin, strokes gained approach, var han till och med bäst av alla under veckan på Detroit Golf Club.

Ett tydligt kvitto på att Norlanders långa spel just nu håller yppersta klass.

Tyvärr matchade inte närspelet och puttningen, där Norlander i snitt var 2 respektive 2,5 slag sämre än fältet, det långa spelet den här veckan.

Men med lite bättre wedgespel och puttning på Muirfield Village GC i Ohio kommande vecka finns gott hopp om att Norlander ska kunna slåss om segern.

Norlander är ende svensk i Workday Charity Open som avgörs 9-12 juli.

LÄS MER: DeChambeaus monsterdrivar och delikata puttning gav överlägsen seger i Detroit


Text: Bo Steffensen • 2020-07-06
TournyttBryson DeChambeauHenrik NorlanderPGA Tour
Scroll to Top