Henrik Norlander jagar toppen i Rocket Mortgage Classic. Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander: “Chans att komma högt upp”

Henrik Norlander startar tredjeronden fem slag bakom ledarduon. Känslan inför är att han kan ha en bra "moving day" på gång.

Text: Oskar Åsgård • 2020-07-04

Henrik Norlander har inlett veckans PGA Tour-tävling, Rocket Mortgage Classic, med ronderna 67-70 och är sammanlagt sju under par. Han är delad 30:e man inför helgen men har bara fem slag upp till ledarduon Chris Kirk och Webb Simpson.

På 36 hål har Norlander bara tappat ett slag mot par, en snöplig bogey på det 18 hålet (banans nionde) under andra ronden.

– Jag spelar bra. Riktigt dålig bogey på sista, jag pullade en järnåtta. Men första bogeyn på 36 hål. Kan jag sätta lite fler puttar på helgen känns det som att jag har hyfsad chans att komma högt upp, sa Henrik Norlander i en tv-intervju efter fredagsronden.

En titt på statistiken visar att Norlander är topp-25 i såväl strokes gained off the tee (16:e plats i fältet) och strokes gained approach to the green (21:a). På greenerna har han hittills dock bara plockat upp knappt ett halvt slag mot fältet halvvägs genom tävlingen och det blir nyckeln för resten av tävlingen.

– Jag slår drivern grymt bra, järnen känns bra, allt känns ganska bra så nu handlar det bara om att sätta lite mer puttar och vara lite mer aggressiv in till green, sa Norlander på fredagen.

Klicka här för att komma till livescoringen.

https://www.facebook.com/watch/?v=958625684577930

Text: Oskar Åsgård • 2020-07-04
TournyttHenrik NorlanderPGA Tour
Scroll to Top