Rory McIlroy gillar inte tanken på att tvingas spela på andras villkor // Foto: Getty Images

McIlroy sågar Premier Golf League

"Ju mer jag tänkt på den, desto mindre tycker jag om den."

Text: Martin Strömberg • 2020-02-20 Uppdaterad 2020-02-20

Nyheten om att det finns planer på en ny global golftour, Premier Golf League, slog ner för en tid sedan.

PGL skulle enligt uppgifter omfatta upp mot 18 tävlingar och ha en F1-liknande struktur med olika sponsrade stall av spelare.

Sedan dess har vissa spelare uttalat sig försiktigt positivt men en som inte alls gillar vad han läst så här långt är världsettan, Rory McIlroy.

– Ju mer jag tänkt på den, desto mindre tycker jag om den, sa McIlroy inför veckans WGC-tävling i Mexiko.

Det är framförallt uppgifterna att om man förbinder sig att spela i PGL så förbinder man sig samtidigt att spela alla 18 tävlingar för att få den massiva ersättningen – källor talar om miljardbelopp i kronor för toppspelarna – som McIlroy vänder sig mot.

Spelarna skulle visserligen tillåtas att spela majors men både PGL och PGA Tour har meddelat att det inte går att spela båda tourerna, det är antingen den ena eller den andra.

– Det som jag värdesätter mest med mitt liv som professionell golfspelare är min självständighet och frihet att välja var och när jag vill spela. Som till exempel den här veckan när vissa väljer att inte åka hit till Mexiko och spela, det valet hade man inte haft i den nya ligan, sa McIlroy.

McIlroy lämnade dock en liten brasklapp under slutet av intervjun om det skulle vara så att alla andra spelarna väljer den nya ligan.

– Som det ser ut nu är jag mot den nya ligan. Men om det skulle komma en dag då alla andra spelare väljer den vägen så kanske jag inte längre har något val. Men idag tycker jag inte om idén.

LÄS MER: Nya touren – Tiger kontaktad

LÄS MER: Johansson: F1-konceptet lockar


Text: Martin Strömberg • 2020-02-20
TournyttPGA TourPremier Golf LeagueRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen