Tiger Woods har kontaktats av Premier Golf League. Foto: Getty images

PGL

Nya touren en verklighet? – Tiger Woods kontaktad

Spekulationer kring en ny golftour fortsätter då Tiger Woods under en presskonferens meddelade att han blivit kontaktad av den nya touren.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-12

Tiger Woods är i veckan värd för Genesis Invitational på PGA Tour, som spelas på Riviera Country Club i Los Angeles. Det här är första året sedan tävlingen fått en ny, högre, status. Tävlingen har färre spelare i startfältet och ökad prissumma. Utöver det har också den nya statusen gjort att vinnaren får spelrättigheter på PGA Tour ett år mer än vad man får i en ordinarie tävling.

Tiger Woods värdskap gör att tävlingen är på samma nivå som Arnold Palmer Invitational och Jack Nicklaus Memorial Tournament. Men frågan är om tävlingen kommer att behålla sin status framöver – då Tiger Woods kan byta tour.

82-faldige PGA Tour-vinnaren berättade nämligen under en presskonferens inför veckans tävling att han blivit kontaktad av Premier Golf League – den nya, potentiella, touren som ska ha 10–18 tävlingar per år och förändra världsgolfen i stort.
Det var i mitten av januari som nyheten om touren fick ny fart efter att AP berättade om planerna redan 2018.

Den nya touren ska alltså ha betydligt färre tävlingar än PGA Tour och European Tour. Utöver det ska prispengarna öka och tävlingarna ska spelas över hela världen. Dessutom ska det finnas en lag-aspekt på den nya touren – att spelarna ingår i vissa grupper och spelar tillsammans med varandra samtidigt som de är konkurrenter, vilket kan liknas med Formel 1-modellen.

LÄS MER: JOHANSSON: F1-konceptet lockar

Hur verklig den nya touren är återstår att se. Phil Mickelson ska ha spelat golf tillsammans med flera högt uppsatta inom PGL när han var i Saudiarabien och nu meddelar alltså Tiger Woods att han kontaktats av Premier Golf League. Så en viss sanning bakom ryktena finns det.
– Om jag personligen blivit kontaktad? Ja. Mitt team har varit medvetna om detta och vi har grottat ner oss i informationen för att försöka förstå oss på det nya konceptet, precis som alla andra spelare. Det är fortfarande mycket som vi behöver veta mer om. Dessutom måste vi få en känsla om det här är seriöst eller inte. Precis som alla andra kikar vi på det här, sa Woods under sin presskonferens.

Oavsett om den nya touren blir verklig eller inte tror Tiger Woods att diskussionen kommer fortsätta under en lång tid framöver.
– Precis som det är nu försöker touren att samla alla toppspelare i tävlingarna och det här är ett naturligt steg, oavsett om det är genom den här nya touren eller inte. Jag är säker på att förslag likt det här kommer att uppstå även i framtiden.

Tiger Woods spelar de första två varven av Genesis Invitational tillsammans med Justin Thomas och Steve Stricker.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-12
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top