Adam Scott får tampas med Rory McIlroy och Matt Kuchar när han jagar seger nummer 14 under söndagen // Foto: Getty Images

PGA Tour

Drömscenario på Riviera

Utsvulten Scott jagar första segern på fyra år

Text: Martin Strömberg • 2020-02-16 Uppdaterad 2020-02-16

Ledartavlan i Genesis Invitational ser minst sagt spännande ut inför sista ronden på Riviera CC utanför Los Angeles.

Ledningen delas av världsettan Rory McIlroy, Matt Kuchar och Adam Scott på tio under par och bakom den stjärntrion finns jagande spelare som Dustin Johnson (-8), Bryson DeChambeau (-6) och Jon Rahm (-6).

Slag som det här nedanför tog Scott till 67 slag på lördagen.

För Scotts del jagar han seger nummer 14 på PGA-touren och han har inför den här säsongen valt ett lite annat upplägg.

Han spelar inte tävling förrän han är riktigt sugen.

– Jag börjar bli äldre och behöver känna mig motiverad varenda gång jag tävlar. I år tog jag ett extra långt avbrott och väntade till dess att jag blev riktig sugen när jag kollade på tävlingen på Torrey Pines, berättade Scott, som inte vunnit på PGA-touren sedan 2016, inför veckans tävling.

För McIlroys del är det seger nummer 19 som hägrar på söndagen. Världsettan tog tre segrar under 2019 och vann sedan också WGC HSBC Champions i november som ingår i 2020-års säsong.

– Jag kommer bara att fokusera på mig själv och mitt eget och det finns fler än oss tre i ledarbollen som kan vinna det här. Om jag gör mitt bästa och ändå inte vinner så är det bara att lyfta på hatten.

För svensk del är Alex Norén enda deltagaren och han befinner sig inför sista ronden på en delad 53:e plats efter en rond på 72 slag (+1) under lördagen. Norén är tio slag bakom ledartrion.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-16
TournyttAdam ScottAlexander NorenMatt KucharPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top