Matt Kuchar leder Genesis Intitational. Foto: Getty images

PGA Tour

Kuchar leder – Woods och McIlroy skuggar täten

Efter 18 spelade hål är det varken Tiger Woods eller Rory McIlroy som leder på Riviera. Istället sprang Matt Kuchar iväg med resultatet och leder med tre slag.

Text: • 2020-02-14 Uppdaterad 2020-02-14

Birdies på hål 1, 5, 8, 10, 11, 13 och 18 innebar att Matt Kuchar under torsdagen gick runt på tuffa Riviera Country Club med endast 64 slag. Det tog amerikanen upp till ensam ledning, som med 54 hål kvar att spela leder med tre ned till sex olika spelare som alla är -4. Torsdagsvarvet var felfritt.
– För att få ihop en sådan här score måste man göra det mesta rätt. Jag var inte i mycket problem i dag, det kändes som jag spelade stabil golf. Jag gav mig många chanser och lyckades omvandla flera av dem till birdies i dag, sa Kuchar efter ronden.

Närmast bakom Kuchar hittar vi spelare som Harold Varner III, Russell Henley och Adam Schenk. Ett slag efter dem, där befinner sig världsettan Rory McIlroy.

Nordirländaren inledde veckans Genesis Invitational med en 68-rond, tre under par.
Så här gjorde han eagle på hål 1, hans tionde för dagen:

En annan spelare som skuggar täten är Tiger Woods. Amerikanen inledde tävlingen han själv är värd för med en eagle. Efter åtta spelade hål var han fyra under par. På vägen in mot klubbhuset blev det dock två bogeys, så slutresultatet blev en 69-rond – två under par.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: • 2020-02-14
TournyttMatt KucharPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top