Efter 2037 dagar är Graeme McDowell en segrare på Europatouren igen // Foto: Getty Images

Europatouren

McDowell: “Jag vill slippa visa upp Youtube-filmer”

Nordirländaren vill visa sina barn att pappa fortfarande kan vinna.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-02

För ett par år sedan var det nog många som trodde att Graeme McDowell var på väg åt fel håll i karriären.

US Open-segraren från Pebble Beach 2010 och Ryder Cup-hjälten från Celtic Manor senare samma år, hade inte vunnit på Europatouren sedan 2014 och resultaten pekade inte på någon särskild bättring.

Men så förra året började nordirländaren dyka upp allt oftare på ledartavlorna och i mars vann han på PGA-touren i Dominikanska republiken.

Och idag, 2037 dagar sedan sin senaste ET-seger i Frankrike, tog McDowell hem Saudi International och blev en ET-segrare igen.

– Jag har små barn hemma och jag vill att de ska se mig därute. Jag vill visa dem att pappa är tuff och pappa kan klara av det här. Jag vill slippa spela upp Youtube-filmer .

– Det känns speciellt att vinna igen. Jag har tränat stenhårt de senaste ett och ett halvt åren för att lyckas ta mig tillbaks till världstoppen en gång till. Jag är glad att det gått lite snabbare än vad jag hade räknat med och förhoppningsvis kan den här segern lägga en grund för ett bra år, sa en lycklig McDowell efter segern.

Han avslutade med en rond på par för tolv under totalt och det var svårt för spelarna bakom att plocka in jättemycket i tuffa vindförhållanden. Spelpartnern Victor Dubuisson hängde med nio hål men försvann efter en dubbelbogey på 11:e hålet.

Dustin Johnson och Phil Mickelson ledde den amerikanska attacken men nådde aldrig hela vägen. Johnson avslutade med eagle och slutade ensam tvåa, två slag efter McDowell, medan Mickelson delade tredjeplatsen.

Segern var McDowells elfte på Europatouren och han har dessutom tre på PGA-touren.

Segern innebär också att han återigen kliver upp bland de 50 främsta på världsrankingen.

För svensk del blev det till slut en ganska medioker tävling. Alexander Björk gjorde en jämn och bra insats och slutade delad 27:a medan såväl Henrik Stenson (d44), Sebastian Söderberg (d38) och Marcus Kinhult (d56) föll ifrån under helgen.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatlistan.

LÄS MER: McDowell riskerar pliktslag på grund av intervju


Text: Martin Strömberg • 2020-02-02
TournyttAlexander BjörkDustin JohnsonEuropean TourGraeme McDowellHenrik StensonMarcus KinhultPhil MickelsonSebastian SöderbergTournyttVictor Dubuisson
Scroll to Top