Rory McIlroy är tveksam till de nya tankarna kring en Supertour // Foto: Getty Images

Tournytt

McIlroy skeptisk till ny supertour

Vill inte förlora det som byggts upp under lång tid.

Martin Strömberg • 2020-01-26

Svensk Golf rapporterade häromdagen om en ny supertour inom golfen som skulle kunna komma att se ut ungefär som Formel 1-cirkusen med olika sponsrade stall som innehåller de bästa spelarna.

En av de spelare som definitivt skulle vara attraktiv för skaparna av den nya touren skulle vara den nordirländska megastjärnan och världstvåan, Rory McIlroy.

McIlroy berättade efter tredje ronden av veckans PGA Tour-tävling, Farmers Insurance Open, att han haft kontakt med “the Premier Golf League”, som initiativtagarna till den nya touren kallar sig.

LÄS MER: Ny miljardtour diskuteras i hemlighet

Och att han är skeptisk till konceptet.

– Jag älskar PGA-touren och jag älskar hur golfkartan ser ut just nu. Jag skulle absolut inte vilja förlora det som byggts upp under de senaste 40-50 åren.

Men han säger sig samtidigt ha förståelse för vissa av tankarna bakom en ny Supertour och han hoppas att man kan samarbete och bygga vidare för att förbättra de tourer som redan finns.

– Vissa idéer kanske kan fungera som en katalysator för att förbättra saker och belöna toppspelarna på ett sätt som de förtjänar.

KRÖNIKA: JOHANSSON: “Därför lockar F1-konceptet”

Scroll to Top