I höstas fyllde Robert Karlsson 50 år och kvalade in till seniortouren i USA. Men än kan han konkurrera på Europatouren. Foto: Getty Images

European Tour

Konservativ Karlsson delad tvåa i Dubai

Efter två varv i Dubai är tourveteranen Robert Karlsson med i toppen på ledartavlan.

Jesper Johansson • 2020-01-24

Även fast Robert Karlsson under slutet av 2019 lyckades kvala in till den amerikanska seniortouren ser det inte ut som att han är redo att helt lämna European Tour.
Förra veckan befann han sig i Abu Dhabi. Den här veckan är han i Dubai. Och efter de två första veckorna av årets tävling är 50-åringen delad tvåa.

Karlsson följde upp torsdagens 69-rond med en 68:a och är därmed totalt sju under par, ett slag bakom ledande Eddie Pepperell. På fredagen gjorde Karlsson en bogey och fem birdies på Emirates GC.
– Det var mycket lättare att spela golf i dag. Det var betydligt mer spelbart än i går då det var riktigt blåsigt. I dag var det riktigt roligt att spela, sa Karlsson till Viasat Golf efter ronden.

Nyckeln till framgång på klassiska Majlis Course menar Robert Karlsson är utslagen. Där var han också stark under fredagen.
– Jag slog riktigt bra drives i dag. Det är verkligen nyckeln på den här banan. Jag spelade tillsammans med Sam Horsefield och han slår bollen säkert 30–40 meter längre än mig. Men han var i ruffen alldeles för mycket. Och då gör man det svårt här ute.

Karlssons kortare utslag med mer precision bar alltså frukt under fredagen.
– Ibland kändes det som att jag spelade lite konservativt och tråkigt, förklarar Robert Karlsson och fortsätter:
– Men greenerna är så pass bra att om man är åtta-nio meter från flaggan kommer man pilla i någon eller några puttar. Jag tror jag hade ytterligare tre-fyra bollar som var och nosade vid hål men inte satt.

LÄS MER: Dåligt betalt för Stenson – “Finns inte mycket att landa på”

Scroll to Top