Henrik Stenson har inlett veckans ET-tävling stabilt, även om det finns förbättringspotential. Foto: Getty images

Europatouren

Dåligt betalt för Stenson: ”Finns inte mycket att landa på”

Efter en avslutande bogey är Henrik Stenson på par efter 18 hål. Men det fanns mer att hämta för svensken på Emirates GC under torsdagen.

Jesper Johansson • 2020-01-23

Henrik Stenson gör säsongsdebut på European Tour. Efter att förra veckan gästat Asian Tour är han med i veckans Omega Dubai Desert Classic. På vackra Majlis Course på Emirates GC har Stenson bra vibbar. Han vann Dubai Desert Classic här 2007 och har gott om framskjutna placeringar på banan.

Efter 18 spelade hål av årets tävling är han inte borta från segerchanserna, även om han kommer ha en del slag att ta igen under de kommande 54 hålen. Henrik Stenson inledde torsdagen med en birdie på hål 10, hans öppningshål. Därefter blev det en bogey på hål 12 och en birdie på 15:e för att vända på ett under par efter nio hål.

På sista nio, banans första nio, hittade Stenson två tidiga birdies på hål 2 och 4 och var två under par sammanlagt med tre hål att spela. Tyvärr solkade bogeys på sjuan och nian ner scorekortet och gav 72 slag i scorekortet.

Det innebär att Henrik Stenson delar 25:e plats i skrivande stund.

Till Viasat Golf sa Stenson så här efter ronden:
– Det var en ganska tuff morgon där ute. Det blåser mycket och banan spelas ganska knepigt. Det var inte många bollar ute på fairway i dag, kändes det som.

Stenson tror dock inte att han är ensam om att ha en låg procent gällande fairwayträffar. Istället för den sedvanliga brisen från havet kom vinden under torsdagen från ökensidan. Det och en lite annorlunda setup av spellinjerna ställer till det.
– Jag tror inte det är många som har hög fairwayträff-procent i dag. Fairways är väldigt hårda så det var många bollar som landade där men sedan studsade ut. Dessutom har de satt hålen i sidled vilket gör att det inte finns mycket att landa på där ute.

Men det finns också positiva saker att ta med sig från dagen, menar Stenson. Puttningen bland annat, även om det fanns en viss putt han ville ha tillbaka.
– Det finns lite grejer att nöta på med det långa spelet och jag stod tre timmar på rangen i går. Men puttningen har varit bra överlag även om jag skulle vilja ha tillbaka några puttar, bland annat på hål 7. Där missade jag en två fot lång putt och jag kanske pushade den lite men inte så mycket som det blev till slut. Det var lite otur där.

Utöver Henrik Stenson spelar ytterligare fem svenskar i Dubai.

Här kan du få en aktuell uppdatering av ledartavlan.

Scroll to Top