Sebastian Cappelen är i delad ledning efter 18 spelade hål av veckans PGA Tour-tävling

PGA Tour

Dansk i delad ledning – McIlroy ett slag bakom

Sebastian Cappelen är en av två spelare i delad ledning på Torrey Pines. Men han måste passa sig, hungriga världsstjärnor lurar precis bakom efter rond 1.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-24 Uppdaterad 2020-01-24

Har du hört talas om Sebastian Cappelen? Om inte kan det vara läge att lägga detta danska namn på minnet. 29-åringen från Odense gör sin debutsäsong på PGA Tour och efter det inledande varvet i veckans Farmers Insurance Open är han i delad ledning, sex under par, tillsammans med Keegan Bradley.

Danske Cappelen inledde tävlingen på South Course (alla spelar både den och North Course) och gjorde så genom att göra åtta birdies, två bogeys och åtta par.
”Det känns otroligt att vara i delad ledning efter rond 1 av Farmers Insurance Open, men det finns mycket golf kvar att spela! I morgon tar jag mig an North Course”, skriver dansken i sociala medier.

Han har rätt. Det är en hel del golf kvar att spela. Och med tanke på vilka spelare som lurar precis bakom kan Sebastian Cappelen inte slappna av än på långa vägar.
Ett slag bakom, -5, hittar vi ingen mindre än Rory McIlroy  – som inför sin årsdebut meddelade att hans orädda inställning från slutet av 2019 kommer användas även i år.

Andra stora namn att notera är bland annat Jon Rahm och Marc
Leishman som är fyra under par. Patrick Reed och Tiger Woods är ytterligare ett
slag bakom.

Henrik Norlander är ende svensk med i tävlingen. På torsdagen gjorde han fyra bogeys, tre birdies och signerade därmed ett scorekort ett över par – vilket innebär en delad 87:e plats, ett slag bakom den tidiga kvalgränsen.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-24
TournyttPGA TourRory McIlroySebastian CappelenTournytt
Rulla till toppen