Det finns anledning för Tiger Woods att le. Amerikanen kan nämligen snart vara världsetta igen. Foto: Getty images

Långskott

Så kan Tiger Woods vara världsetta om två veckor

Det kommer inte bli enkelt. Men Tiger Woods har faktiskt en chans att vara världsetta inom ett par veckor.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-23

Tiger Woods har varit världsetta i totalt 683 veckor. Överlägset mest av alla, sedan världsrankingen startade 1986. Men senast han toppade listan var 11 maj 2014, alltså för nästan sex år sedan.

Sedan dess har Woods haft stora problem med skador och som värst föll han ned till plats 1 193 i slutet av 2017.
Därefter har han dock gjort en comeback. Ryggproblemen har varit relativt lindriga sedan dess och som bäst efter de värsta skadebekymren har Tiger Woods rankats femma, det skedde i somras.

LÄS MER: Woods utvilad inför starten: ”Varit trött fysiskt och mentalt”

Nu är han på plats sex när han inleder sitt nästa golfår, vilket förstås är en fin ranking sett till de problem han haft senaste åren. Rankingen kan dock bli ännu bättre. Världsrankingsgurun ”Nosferatu” skriver på Twitter att han efter Genesis Open faktiskt kan vara rankad etta i världen.

Okej, det är ett långskott. Men om Tiger Woods vinner veckans Farmers Insurance Open och nästa veckas Genesis Invitational, samtidigt som spelarna uppe i toppen av rankingen inte har sina bästa tävlingar kan vi få se Tiger Woods högst upp på världsrankingen.

Även om det inte sker är det, precis som Nosferatu skriver, en indikation på att han närmar sig toppositionen igen. Och Farmers Insurance Open spelas på Torrey Pines, där Woods vunnit vid sju tillfällen tidigare. Genesis Invitational spelas dock på Riviera Country Club, vilket är en av få klassiska PGA Tour-banor 15-faldige majorvinnaren inte ännu vunnit på.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-23
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top