Tiger Woods blickar framåt. I Veckan inleds jakten på seger 83 på PGA Tour. Foto: Getty images

Jagar seger 83

Woods utvilad inför starten: ”Varit trött fysiskt och mentalt”

I höstas tangerade Tiger Woods Sam Sneads rekord. Nu är han redo att jag saga seger 83, vilket innebär flest i historien.

Jesper Johansson • 2020-01-22

Senast Tiger Woods tävlade var under Presidents Cup i mitten av december. Sedan dess rörde han inte klubborna under resterande dagar av året. Med ett undantag. Sin födelsedag. Inför veckans Farmers Insurance Open meddelar amerikanen att han var trött på sporten men ville vidhålla en tradition han startade med sin far, Earl, men som nu sker tillsammans med sonen – Charlie.
– Jag rörde inte en klubba efter Presidents Cup. Eller jo. Jag spelade på min födelsedag.

Tiger Woods fyllde 44 år 30 december 2019.
– Det var enda gången jag vidrörde mina klubbor sedan lagtävlingen. Jag ville bort från golfen. Jag var trött fysiskt, mentalt, emotionellt och ville bara få ett slut på säsongen, sa Woods och fortsatte:
– Jag spelade med min son och vi hade det trevligt. Det var likt det jag brukade göra med min far på alla mina födelsedagar så länge han var i livet.

Men från och med 4 januari har förberedelserna inför säsongen varit igång. Amerikanen, som förra året tog sin 15:e majortitel och 82:a PGA Tour-seger, gör i veckan sin säsongsdebut på en speciell plats för honom: Torrey Pines. Det är 19:e gången han spelar tävlingen (som tidigare hette Buick Invitational) och här har han vunnit en major, 2008, och ytterligare sex gånger under ordinarie tourtävlingsformat. Första segern kom 1999 och senaste 2013. Den kommunala golfklubben några mil norr om San Diego är förstås en speciell plats för Tiger Woods.
– Jag ser fram emot det. Jag har alltid gillat att spela här både som junior men också självklart som professionell spelare. Min pappa tog mig ned hit för att kolla på tävlingar som barn, så det har varit en betydande tävling för mig under många år. Jag ser fram emot att komma ut på banan och spela den här veckan.

Scroll to Top