Maja Stark spelade tävlingen 2019. Hon deltar även 2020. Foto: Getty images

Tre svenskor klara för ANWA i april

Sedan 2019 spelas en damamatörtävling på Augusta National. Nu har majoriteten av årets spelare presenterats och tre av dem är från Sverige.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-21 Uppdaterad 2020-01-21

Historiens andra upplaga av Augusta National Womens Amateur ska spelas 1–4 april. 65 spelare har nu presenterats och tre av dem är svenskor.
Tävlingen avslutas på klassiska majorbanan i Georgia men inleds på Champions Retreat Golf Club, som också är belägen i staden. Tävlingen är totalt över 54 hål där det sista varvet spelas på Augusta National. Regerande mästare är Jennifer Kupcho, som inte får ställa upp i årets tävling – då hon numer är professionell spelare på LPGA Tour.

Bästa svenska 2019 blev Beatrice Wallin, som slutade delad sjua, totalt ett under par. Ytterligare en svenska klarade kvalgränsen, Maja Stark. Hon slutade delad 25:a i tävlingen. Den slutplaceringen kommer hon få möjligheten att förbättra i år.

Maja Stark är nämligen en av tre svenskor som i dagsläget är klara för Augusta National Womens Amateur. Tävlingsledningen har meddelat att 65 av tävlingens 72 spelare nu är presenterade och de under svenskflagg är Linn Grant, Ingrid Lindblad samt nämnda Maja Stark.
– Det är med stor entusiasm vi börjat processen att sätta ihop startfältet för 2020 Augusta National Womens Amateur. En inbjudan till den här tävlingen representerar en imponerande bedrift utförd av de bästa damamatörerna i världen, säger Fred Ridley, Augusta National Golf Clubs ordförande, i ett pressmeddelande.

De som får vara med i tävlingen, så länge de är amatörer, är vinnarna av ANWA, US Womens Amateur, Ladies British Open Amateur Championship, Womens Amateur Asia-Pacific, US Girls Junior, Girls British Amateur Championship och Girls Junior PGA Championship.
Utöver de segrarna får också de 30 bästa amerikanska amatörerna (som ännu inte kvalificerat sig) en plats tillsammans med de övriga 30 bästa spelarna från resten av världen.
– Vi ser fram emot att välkomna startfältet till Augusta i april och vidhåller att den här tävlingen – med hjälp av de här toppspelarna – kommer öka intresset för golf och få sporten att växa, säger Ridley.

Här är hela startfältet

Tävlingen spelas alltså 1–4 april, veckan innan The Masters
spelas på samma plats.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-21
TournyttAugusta National Womens AmateurIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkTournytt
Rulla till toppen