Brooks Koepka startade golfåret starkt. På torsdagen gick han sex under par i Abu Dhabi. Foto: Getty images

Vilken skada?

Smakstart för Koepka i comebacken

Brooks Koepka är tillbaka på banan efter två knäoperationer och allt är precis som vanligt.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-16

Brooks Koepka har sedan augusti inte genomgått en – utan två rehabiliteringsperioder. Det började med att han gjorde en planerad operation på vänsterknät efter Tour Championship. Världsettan har berättat att han hade haft smärta i benet sedan mars 2019 och därför gjorde en stamcellsoperation för att bli av med problemet.

Efter några veckors rehabilitering var amerikanen tillbaka på banan. Men då var olyckan framme.
I CJ Cup slet Koepka av något i knät vilket gjorde att själva knäskålen bytte position. Inför veckans tävling på European Tour meddelade han att det var en ”olidlig” smärta.

LÄS MER: Koepka tillbaka på banan efter ”olidlig” smärta

Den smärtan verkar dock vara borta nu. För i återkomsten till tävlingsgolfen lyckades Brooks Koepka få till en riktig kanonrond innehållande 66 slag.

På Abu Dhabi GC gjorde 29-åringen tolv par och sex birdies. Det innebär att han efter rond 1 endast är två slag bakom ledarduon bestående av italienaren Renato Paratore och sydafrikanen Shaun Norris.
– Det känns bra att vara tillbaka. Jag har saknat att tävla och det kändes bra i dag. Jag missade ett par puttar där i början, om jag ska gå in i detalj på saker som kan förbättras men jag var bra från tee och in mot greenerna, sa Koepka efter ronden.

Och knät då? Koepka medgav att det smärtar något, men att det också fanns med i kalkylen.
– Knät känns bra. Det var lite ömt i går och jag har behandlats för det. Men det visste jag om skulle ske. Det här är första veckan sedan senaste operationen som jag gått i 18 hål och jag har redan gjort det tre gånger. Så, lite uttröttat är knät.

Här är en aktuell ledartavla från Abu Dhabi:

I tävlingen spelar fyra svenskar. Robert Karlsson var den ende svensken som hade morgonpasset på banan, vilket är erkänt enklare i Abu Dhabi då vinden tilltar på eftermiddagen. Trots det blev det en 77-rond för Karlsson, fem över par.
De andra tre svenskarna, Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren och Alexander Björk, hade alla en eftermiddagstid och därmed svårare förhållanden, vilket möjligtvis kan förklara deras något höga scorer.

Svenskarnas resultat:Text: Jesper Johansson • 2020-01-16
TournyttBrooks KoepkaEuropean TourTournytt
Scroll to Top