Henrik Stenson är tillbaka på banan. I veckan spelar han sin första tävling för året. Foto: Getty images

Inför årsdebuten

Stenson: ”Storformen får gärna infinna sig i april”

Senast Henrik Stenson spelade golf blev det en seger. Men ett långt uppehåll har gjort att formen är lite osäker. Det är dock inget problem, menar svensken som helst formtoppar först om några månader.

Text: Martin Strömberg, Jesper Johansson • 2020-01-14

Senast Henrik Stenson tävlade var i december 2019. Svensken hade då tagit sig till Bahamas för att delta i Hero World Challenge, en tävling Tiger Woods är värd för.
Efter fyra varv på Albany stod det klart att svensken spelat bäst av alla och därmed lyckades vinna med ett slags marginal ned till tvåan, Jon Rahm.

Sedan dess har det varit ett juluppehåll för svenske majorvinnaren. Under ledigheten tog han bland annat med sig familjen i en husbil och åkte runt i USA. Nu är det dock dags att tävla igen.

– Roadtripen var kanon. Det fanns mycket att se och göra. Men nu känns det kul att vara tillbaka i Singapore, det var länge sedan jag spelade här sist. Men fyra–fem veckors uppehåll för att sedan köra på i elva månader är ju lite i tightaste laget, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

LÄS MER: Stenson segrade i Tigers tävling

Henrik Stenson inleder alltså golfåret 2020 i Singapore, där SMBC Singapore Open spelas. De första två ronderna kommer svensken spela tillsammans med Yuta Ikeda och John Catlin. Hur det kommer gå? Det återstår att se. Men Henrik Stenson vill hellre hitta formtoppen i samband med The Masters.

– Storformen får gärna infinna sig i april men jag tar den närsomhelst.  Det var ju några år sedan vi var riktigt på gång, säger Stenson till Svensk Golf.

Tävlingen kan du följa på Viaplay men för att se samtliga slag kan det behövas lite extra starkt kaffe. Här är veckans TV-tider.

LÄS MER: Stenson om största utmaningen med nya Scandinavian Mixed


Text: Martin Strömberg, Jesper Johansson • 2020-01-14
TournyttAsian TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top