Henrik Norlander avslutade 2019 med en femteplats och inledde 2020 med ännu en topp 10-placering. Foto: Getty Images

PGA Tour

Ny topp-10 för Norlander

Slutade nia i Sony Open – bara fyra slag bakom segrande Smith

Text: Martin Strömberg • 2020-01-13 Uppdaterad 2020-01-13

Henrik Norlander avslutade 2019 med en delad femteplats i RSM Classic.

Nu inledde svensken 2020 med ännu en topplacering. Han slutade delad nia i Sony Open på Waialae CC efter en avslutningsrond på 68 slag (-2) och Norlander var till slut bara fyra slag bakom segraren, Cameron Smith, från Australien.

När Norlander rullade i en enmetersputt för birdie på tionde hålet tog han sig till åtta under par och var i det läget uppe och nosade på täten. Men tre bogeys i snabb följd på hål 11, 13 och 15 eliminerade segerchanserna.

Som vanligt avslutade dock Norlander starkt och birdies på de två avslutningshålen tog honom till två under par för dagen och sju under par totalt.

Norlander tog i och med niondeplatsen ett rejält kliv också på FedEx-listan från plats 68 till 51.

Också Alex Norén avslutade med 68 slag. Ett resultat som tog honom till tre under par totalt och Alex klättrade nio placeringar sista dagen till en slutlig delad 32:a plats. Norén avancerade därmed också på FedEx-listan från plats 101 till plats 87.

Sony Open avgjorde via särspel sedan Brendan Steele tappat slag mot slutet och tillåtit Cameron Smith att komma ifatt. Det tog sedan bara ett hål för Smith att avgöra genom att göra par på banans tionde hål. Steele gjorde bogey.

– Jag hoppas att den här segern kan skänka lite glädje till Australien. Vi har det tufft just nu men vi kämpar på och försöker att samla ihop pengar för att hjälpa till och vi älskar er, sa Smith efter segern och syftade på de allvarliga skogsbränderna som rasar i landet.

LÄS MER: Norlander klättrar vidare på Hawaii


Text: Martin Strömberg • 2020-01-13
TournyttAlexander NorenBrendan SteeleCameron SmithHenrik NorlanderPGA TourTournytt
Rulla till toppen