Henrik Norlander jagar en topp tio-placering under sin första tävling för året på Hawaii // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander klättrar vidare på Hawaii

Närmar sig topp-tio efter ännu en fin avslutning tredje dagen.

Text: Martin Strömberg • 2020-01-12 Uppdaterad 2020-01-12

Henrik Norlander avslutade 2019 strålande med en delad femteplats i RSM Classic i slutet av november.

Formen verkar intakt och Henrik ser ut att också få en fin start på 2020.

Efter tre ronder är Norlander på delad elfteplats på fem under par, en klättring på sex placeringar för dagen. Svensken är visserligen sju slag bakom ledande amerikanen Brendan Steele men bara fyra slag från andraplatsen, som just nu innehas av australiensaren Cameron Smith.

Tredje ronden för Norlander innehöll fyra birdies, varav tre de sista sex hålen, samt två bogeys för totalt 68 slag (-2).

För Alex Norén blev det 71 slag (+1) tredje ronden och han föll från delad 24:e till delad 41:a plats efter tre bogeys och två birdies. Norén är ett under par totalt och elva slag bakom ledande Steele.

Ledande Brendan Steele har tre segrar på PGA-touren på sin meritlista och den senaste kom i Safeway Open i oktober 2017. Sedan dess har han blivit pappa och han berättar att han hade svårt att motivera sig en lång period efter att dottern Victoria föddes för drygt två år sedan.

– Jag fick plötsligt andra prioriteringar i livet. Jag trodde kanske att golfen skulle bli mindre viktig och därmed mycket roligare och lättare men det blev så att jag helst bara ville vara hemma och golfen blev oviktig. Det är först nu som jag har fått bra balans igen och kände mig riktigt motiverad inför den här säsongen, berättar Steele för PGA-tourens hemsida.

LÄS MER: Norlander tre slag från ledning på Hawaii


Text: Martin Strömberg • 2020-01-12
TournyttAlexander NorenBrendan SteeleCameron SmithHenrik NorlanderPGA TourTournytt
Rulla till toppen