Det krävdes tre särspelshål innan Justin Thomas besegrade Patrick Reed. /Foto: Getty Images

PGA Tour

Lättad Thomas vann särspel mot Reed

Han ville vinna mer. På söndagen infriade Justin Thomas sina egna förväntningar i årets första tävling.

Martin Strömberg • 2020-01-06

Efter fyra birdies mellan hål 8 och 11 såg Justin Thomas ut att segla mot segern på Plantation Course i Kapalua i årsupptakten på Hawaii. Men en bogey på hål 16 och ännu en på hål 18 höll på att kosta segern.

– Det var katastrof på slutet men fram till dess var det en av de bästa ronder jag spelat, sa segraren, som avslutade med 69 slag (-4).

Till slut krävdes det tre tuffa särspelshål mot Patrick Reed, som först hade ett par bra möjligheter att avgöra utan att lyckas.

Xander Schauffele försvann efter det första särspelshålet innan Thomas kunde avgöra med en birdie på tredje extrahålet.

– Jag kanske inte verkar särskilt glad men den här berg- och dalbanan sög kraften ur mig. Att vara säker på seger och sedan känna att jag tappat det och sedan vinna ändå var en känslomässig resa. Senare på hotellet med familjen kommer jag att kunna uppskatta det här.

Segern var Thomas tolfte på PGA-touren och han ansluter nu till Tiger Woods, Jack Nicklaus och Sam Snead som de enda spelarna som nått tolv segrar på den amerikanska proffstouren innan 27 års ålder.

Justin Thomas fick lyfta segerpokalen i Tournament of Champions för andra gången i karriären. /Foto: Getty Images

Inför tävlingen berättade Justin Thomas hur jakten på att bli världsetta inspirerar honom.

Segern i Sentry Tournament of Champions tar honom närmare spanjoren Jon Rahm på tredje plats och tätduon McIlroy och Koepka på världsrankingen men Thomas är kvar på sin fjärdeplats även kommande vecka.

Han klättrar dock upp i topp på FedEx Cup-listan före höstens succéman Brendon Todd.

Nu återstår att se om Thomas kan upprepa sin bedrift från 2017 då han följde upp sin seger i Tournament of Champions med att spela hem Sony Open och alltså inledde säsongen med två raka segerveckor på Hawaii.

Scroll to Top