Justin Thomas siktar på att bli världsetta. Foto: Getty images

”Min vilja räcker”

Jakten på att bli världsetta inspirerar Thomas

Justin Thomas är 26 år gammal. Trots sin ringa ålder ser han sig själv som en veteran på touren.

Jesper Johansson • 2020-01-02

23 augusti 2009 spelade Justin Thomas för första gången på PGA Tour. Amerikanen var då 16 år gammal. Det blev en missad kvalgräns i Wyndham Championship men sedan dess har det hänt en hel del. Världsetta, majorseger, FedEx Cup-seger och flera deltaganden i lagtävlingar för sitt hemland för att nämna några.

Vad som väntar framöver återstår att se men ett som är säkert är att Justin Thomas har flera år framför sig av framgång, om ingen skada skulle sätta stopp. Hans karriär har hittills varit strålande trots sin relativt unga ålder. Men han ser inte sig själv som en ung spelare längre. 26-åringen menar att han snarare är en av veteranerna där ute. Detta då spelare som Matthew Wolff, 20 år, Colin Morikawa, 22 år, och Viktor Hovland, 22, slagit igenom under föregående säsong.
– Det är galet. Jag menar, jag är fortfarande väldigt ung – 26 år. Men i förhållande till andra spelare som är här ute är jag definitivt inte en av de yngsta längre, säger Thomas inför årets första tävling på PGA Tour, Sentury Tournament of Champions.
– Det är märkligt hur fort tiden har gått. Från januari till december flyger tiden.

Justin Thomas har vunnit veckans tävling vid ett tillfälle tidigare. Han har spelat tävlingen fyra gånger. Han lär hoppas på ett liknande resultat i år, då han – i sina mått mätt – hade ett mellanår 2019. En handledsskada ställde till det under våren och efter första slutspelstävlingen på PGA Tour rankades ”JT” som tia i världen. Därefter blev det både en och två segrar vilket gör att han hamnade på plats fyra på rankingen när året var över, samma position som för ett år sedan. Målet är dock att hamna ännu högre på rankingen. Högst av alla, till och med.
– All motivation som krävs för att bli världsetta finns i mig. Jag behöver inte försöka bevisa mig för någon annan. Jag behöver inte göra det för att andra har sagt att jag inte klarar av det. Bara min vilja att bli världsetta räcker för att ta mig dit, säger Thomas.


Scroll to Top