5de362499659c

Tournytt

Haeggman: “Svårt att pricka green från 60 meter”

Trots en plump på sista hålet är Haeggman glasklar med vad som gäller: "Jag ska sluta topp fem här"

Daniel Eriksson • 2019-11-30

Kalmars stolthet var på väg mot en plats bland de tio främsta inför avslutningsvarvet av European Senior Tour-tävlingen MCB Tour Championship på Madagaskar. Då kom det missade inspelet med järnåttan på avslutningshålet och bollen letade sig lite retfullt in i en rabatt tre meter till höger om green. Det fanns inget annat vettigt val än att droppa, vilket följdes av en chip-tvåputt och dubbebogey i scorekortet.

– Suck, det var en tråkig avslutning på en i övrigt fin runda. Jag är väldigt nöjd med att jag höll ihop spelet så pass bra ändå, för det är ordentligt svårspelat där ute. Dessutom har ju vädret varit som det varit i Sverige de senaste sju veckors, så jag har inte riktigt kunnat träna så som jag har velat för att komma optimalt förberedd till tävlingen här.

Haeggman: ”Måste vinna – kvickt som fasen”

Av en blick i scorekortet ser inte banan så vidare värst skräckinjagande ut. Men verkligheten är en helt annan. 

– Det är verkligen stenhårda fairways där ute. Dessutom lutar det en hel del på banan. På vissa hål är det rentav svårt att pricka green från 60 meter. Så taktiken är att ta en säker järnklubba från tee, men det är så hoppigt och studsigt att inte ens den taktiken hjälper. Tian är exempelvis dogleg 285 meter. Där genade jag med min järnsexa från tee, men slog ändå förbi greenen. Ja, som du förstår är det inte helt lätt med klubbvalen med de förutsättningarna…

Med sina 73-72 är Haeggman +3 totalt och delar 17:e platsen. Men målet inför finalvarvet är glasklart.

Haeggman:

– Det är toppfem som gäller, ingen tvekan alls om det. Jag ska in på par eller bättre i totalscore, det spelet känner jag att jag har i mig inför avslutningen. 

Magnus Persson Atlevi är andre svensk i tävlingen. Med sina 77-74 är han +9 och ligger på 37:e plats i tävlingen. 

Haeggman:

Scroll to Top