5de362c745502

Tournytt

Haeggman: ”Måste vinna – kvickt som fasen”

Joakim Haeggman finns med när Europas seniorer på Staysure Tour inleder sin finalserie.

CM Hellsten • 2019-11-27

MCB Tour Championship avrundar Staysure Tour med tre tävlingar på Madagaskar, Seychellerna och Mauritius.
Magnus Persson Atlevi och Joakim Haeggman finns med när International Golf Club Du Rova på Madagaskar står som värd för det inledande evenemanget.
29 november–1 december spelas tävlingen.

Joakim Haeggman spelade sin sista hela säsong på European Tour 2011 och 2014 gjorde han sin sista ET-start.
28 augusti 2019 fyllde Joakim Haeggman 50 år.
Nu har han tagit tjänstledigt från sitt civila jobb hemma i Kalmar för att göra comeback på proffstouren.

Svensk Golf Podcast: Hockeyskadorna som påverkade Haeggmans golfkarriär

Svensk Golf Podcast avsnitt 59 berättar Joakim Haeggman vad det var som fick honom att längta tillbaka till hetluften:
– Tävlingarna. Pirret i magen. Handsvetten. Svårt att käka frukost. Hela det här tävlingsmomentet att ännu en gång få mäta sina kunskaper mot de andra. Visst spelar jag en del fritidsgolf men jag märker att det är tävlingsmomentet som drar i mig. Det är det som gör att jag vill utöva min sport igen. Det har varit vansinnigt kul att prova ut nya klubbor igen.

Var det en 50-års kris?
– Nej, det vill jag inte påstå. Jag kommer ihåg 50-årsdagen som något positivt. Det var värre att fylla 40. Nu åkte jag till första tävlingen på Hanbury Manor och var där på min födelsedag. Jag träffade min gamla caddie, min tränare var där och på kvällen kom jag tillbaka till hotellet, där satt Mark James och jag blev sittandes med honom. Och sedan kom Peter Baker, Ian Woosnam och Roger Chapman och sjöng lite och jag fick en chokladtårta med ett ljus i. Vet du vad: det var precis en sådan 50-årsdag som en golfspelare vill ha.

TV: Haeggman: ”Jag heter egentligen Hooke…”

Hur lång tid ger du satsningen på seniortouren?
– Jag har sagt detta år och två hela år och sedan får vi se var jag är någonstans, men förhoppningen är att kunna göra detta i 5, 7, 9 år. Fram till strax innan 60 borde jag kunna haka på.

Vad har du satt upp för mål?
– Till att börja med måste jag vinna en sådan här tävling, kvickt som fasen. Drömmen är att spela bra i Senior British Open och Senior US Open – majorsidan känns lite ogjord. Det är inte samma sak som att vinna riktiga British Open eller US Open men ingen svensk har vunnit seniormajors för män. Nu har Helen fixat det på damsidan, men det vore kul att öppna herrsidans konto.

Siktar på du mot amerikanska Champions Tour?
– Inte i dagsläget. Jag valde att inte kvala i höst på grund av min familjesituation. Gör jag det bra under året så kanske jag kvalar nästa höst. 2020 får jag spela en major i USA på gamla Ryder Cup-meriter och jag får spela Senior British Open och kommer in rätt långt på min ranking just nu. Gör jag det riktigt bra kan jag faktiskt spela mig in på Champions Tour.

UPPDATERING: Efter första ronden är Joakim Haeggman delad 19 i veckans MCB Tour Championship o Madagskar, två över par.

Lyssna på hela avsnittet här:

Scroll to Top