2018 Ryder Cup – Morning Fourball Matches

Tournytt

”Förbannade Europa fortsätter att ta kål på oss”

Rickie Fowler är en av de amerikanska spelarna i årets Presidents Cup. Inför det pratar han om . . . Ryder Cup.

Jesper Johansson • 2019-11-29

Rickie Fowler lyckades inte av egen maskin ta sig in i USA:s Presidents Cup-lag. Han lyckades inte heller ta en av de fyra platserna som tilldelas av kaptenen, i årets upplaga Tiger Woods. Trots det ska amerikanen spela för “the star spangled banner” på Royal Melbourne i mitten av december. Detta stod klart efter att Brooks Koepka var tvungen att tacka nej på grund av ett skadat knä. 

Trots att världsettan Koepka ersatts av Fowler, som är rankad 22, är USA stora favoriter i matchen. De har trots allt bara förlorat mot det internationella laget vid ett tidigare tillfälle.

Men vad är det som gör att USA nästan alltid vinner Presidents Cup och har så svårt att prestera i Ryder Cup – matchen mot Europa?
Rickie Fowler berättar för National Club Golfer vad han tror är anledningen.
– Jag önskar att jag visste. När allt kommer till kritan handlar det om formtopp just den där veckan. Det är lite av ett lotteri, säger amerikanen.
– Självklart är det så att båda lagen har sina bästa spelare för att representera landet och kontinenten. Känslan är att det handlar om vilket lag som puttar bäst just de där dagarna.

Stenson om kaptensrollen: ”Gjort tillräckligt för att vara kvalificerad”

Rickie Fowler har vunnit 43 procent av de matcher han deltagit i när det är dags för lagtävlingar. Han har dock presterat mycket bättre de gånger han deltagit i en lagtävling där USA vunnit (Presidents Cup 2015, 2017. Ryder Cup 2016), då har han haft en 59-procentig segermarginal.
Om den statistiken blir bättre framöver återstår att se.

Men när det kommer till Ryder Cup berättar Rickie Fowler vad han tror problemet är gällande både sin egen, men också USA:s, segerprocent.
– Det förbannade Europa fortsätter att ta kol på oss.


Scroll to Top