2018 Ryder Cup – Afternoon Foursome Matches

Tournytt

Stenson om kaptensrollen: ”Gjort tillräckligt för att vara kvalificerad”

Henrik Stenson har siktet inställt på Ryder Cup 2020. Då vill han vara en av de tolv spelarna. Framöver vill han också vara den som leder laget.

Jesper Johansson • 2019-11-27

Henrik Stenson har spelat i fem Ryder Cup under sin karriär. Första gången var 2006 då det blev en seger. Den senaste 2018, då det åter blev en seger. Mycket tyder på att han kommer göra sin sjunde start i lagtävlingen under hösten 2020 då matchen mellan Europa och USA spelas på Whistling Straits. Stenson är i alla fall inställd på det, han har nämligen ytterligare en sak att göra gällande lagtävlingar: vinna på bortaplan. 

Till National Club Golfer berättar svensken att han siktar på att vara med 2020 och att han också hoppas vara en del av ett vinnande europeiskt lag.
– En liten sak som jag fortfarande vill göra är att vinna Ryder Cup på bortaplan. Jag har spelat i fem olika lag och vunnit tre gånger i Europa och förlorat två gånger i USA. Om jag tittar på golfbanan och det potentiella vädret som liknar det vi har på många platser i Europa tror jag att vi kan få lite hjälp, säger svenske majorvinnaren.

Stenson spelar Tigers tävling

2020 är Padraig Harrington kapten för det europeiska laget. Mycket tyder på att Lee Westwood tar över rollen till 2022, då tävlingen spelas i Italien. Därefter är det fortsatt oklart vem som kommer leda trupperna ut i striden mot Amerika. Ian Poulter, Sergio Garcia, Graeme McDowell och Justin Rose har nämnts i sammanhanget. Så även Henrik Stenson, som inte skulle tveka om han fick frågan.
– Jag skulle inte säga nej om jag fick frågan, men samtidigt är det inget man kampanjar för att få göra. Om man får frågan så svarar man ja eller nej, men man går inte ut och jagar en plats som kapten.
– Jag anser själv att jag gjort tillräckligt för att vara kvalificerad men det finns flera av oss i samma åldersgrupp med liknande kvalifikationer, alla kommer nog inte kunna bli kapten, säger Stenson.


Scroll to Top