DP World Tour Championship Dubai – Day Four

Tournytt

Rahms jätteklipp: Dubbelsegern gav 48 miljoner kronor

Spanjoren vann både Tourfinalen och Race to Dubai

Text: Martin Strömberg • 2019-11-24

Spanjoren Jon Rahm vann DP World Tour Championship såväl som Race to Dubai efter en mycket dramatisk avslutning på Jumeirah Golf Estates Earth Course.

Rahm behövde göra birdie på 72:a hålet efter en tuff kamp med fransosen Mike Lorenzo-Vera och engelsmannen Tommy Fleetwood.

Fleetwood gick runt på 65 slag sista dagen och satte ribban i klubbhuset på 18 under par.

Efter att ha slagit andraslaget i greenbunkern behövde Rahm ta sig i på två slag, något han lyckades med även om den sista birdieputten från cirka en meter såg lite darrig ut.

– Det känns helt otroligt och var en riktigt berg- och dalbana idag. Jag har svårt att tro att det är sant men jag har haft ett fantastiskt år. Jag tog en risk genom att vara ledig sex veckor inför finalen men det var välbehövligt och betalade sig i slutänden, sa Rahm direkt efter sin dubbelseger.

 

Rahms jätteklipp: Dubbelsegern gav  48 miljoner kronor

 

Det såg annars länge ut att bli en promenadseger för spanjoren Jon Rahm halvvägs in i slutronden.

Han hade sex slags ledning redan efter sju hål sista dagen men då plötsligt tappade han spelet.

– Det är golf. Ibland kommer man in i mindre bra perioder och tyvärr tappade jag svingen lite mellan hål 8 och 15 och jag fick verkligen fokusera och sättta perspektiv på situationen. Jag hade fortfarande chansen att vinna och behövde birdie på sista hålet, hur många gånger har man inte drömt om att ha chansen att vinna stora tävlingar på sluthålet. Jag slog veckans bästa drive och lyckades, sa en överlycklig Jon Rahm.

Som blev andra spanjor efter sin egen stora idol, Seve Ballesteros, att vinna Europatourens Order of Merit. Något som fick spanjoren att nästan tappa fattningen när han fick reda på.

– Jag kan inte tro att det är sant. Han är min stora förebild.

Rahm avancerar också till en tredjeplats på Världsrankingen och tog sin sjätte seger på Europatouren.

Segern i Tourfinalen gav motsvarande 28,8 miljoner kronor och bonusen för segern i Race to Dubai gav ytterligare 19,2 miljoner kronor. Totalt alltså cirka 48 miljoner kronor.

Marcus Kinhult tappade en del mark efter 76 slag sista dagen men slutade delad 16:e i finalen och på en fin 12:e plats i Race to Dubai.

Henrik Stenson avslutade med 70 slag och blev delad 44:a i finalen och på 39:e plats på Race to Dubai.


Text: Martin Strömberg • 2019-11-24
TournyttEuropean TourJon RahmTournytt
Scroll to Top