5de3652c51c93

Tournytt

Sveriges medlemsrikaste klubb arbetar för en utbyggnad

Ekholmsnäs Golf Lidingö arbetar för att bygga ut sin niohålare till, vad klubben kallar, en "riktig" golfbana.

Text: Jesper Johansson • 2019-11-07 Uppdaterad 2019-12-12

Med 22 000 medlemmar är Ekholmsnäs Golf Lidingö Sveriges överlägset största klubb sett till antal medlemmar. Men trots det stora medlemsantalet har det endast funnits nio hål. Det här ska det dock bli ändring på.

I ett pressmeddelande berättar Johan Mihkelson Ringqvist att han och representanter från skidanläggningen på området där banan finns tog fram en utvecklingsplan av de båda anläggningarna. Steg ett i planen var utbyggnad av träningsanläggningen vilket man gjorde 2016. Det skapade möjligheten att bygga ut parkeringen som kan användas både till skidåkning och golfspelande. Infrastrukturen har sedan dess förbättrats ytterligare och nu är nästa steg att bygga om golfbanan.

Vår nuvarande golfbana är trots sina korta hål en extremt utmanande bana som ställer krav på både precision och kondition. Golfbanan är inte byggd på en optimal plats men några alternativ fanns inte när vi påbörjade projektet 2003. Idag består den största delen av vår medlemsstock av nybörjare och medelhandicapare som tyvärr finner golfbanan för svår och väljer därför att inte spela. Valet de står inför är att åka från Lidingö för att spela sin golf, något vi tycker är beklagligt. Vår ambition är såklart att kunna erbjuda både träning och spel för alla kategorier av golfare på Ekholmsnäs.

Nästa steg i utvecklingsplanen är att få till en “riktig” golfbana. En golfbana som kan attrahera spelar i alla åldrar och oavsett spelstandard. Utvecklingsplanen för golfbanan har jag arbetat med i snart 5 år men det först nu den kan presentera i sin helhet.”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Johan Mihkelson Ringqvist skriver att han, tillsammans med Lidingö Slalomklubb och Freeskiers, har haft flera möten med både politiker och tjänstemän från Lidingö Stad och att de ser positivt på utvecklingen.
“Glädjande är såklart att man från Lidingö Stads sida ser positivt på utvecklingen av framförallt ungdomsverksamheten både när det gäller sommar- och vinterverksamheten. Vi är nu inne i fas två där frågan om golfbanans utbyggnad ska diskuteras och beslutas om. Lidingö Stad arbetar i dagsläget internt med frågan och jag hoppas på ett första svar i början av december”, skriver han.Text: Jesper Johansson • 2019-11-07
TournyttEkholmsnäs GolfNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top