ZOZO Championship – Round Three

Tournytt

Tiger nära 82:a segern på PGA Tour

Vid seger i Zozo Championship tangerar Woods Sam Sneads rekord på 82 segrar på PGA Tour.

Erik Hallberg • 2019-10-27

PGA Tour befinner sig i Japan där Zozo Championship avgörs.

Tyvärr störde ett stort regnoväder tävlingen tidigare i veckan vilket ledde till att fredagens spel ställdes in helt och hållet.

Som en konsekvens av detta gick arrangören ut med målet att försöka spela så många hål som möjligt under söndagen och sedan avsluta tävlingen under måndagen.

Tiger Woods jagar sin 82:a PGA Tour-seger och gick in i söndagen i ensam ledning med två slag ned till närmsta konkurrent.

Amerikanen fick en tuff start med en bogey redan på det första hålet men studsade snabbbt tillbaka och var tre under par för dagen efter nio spelade hål. Efter två birdies och en bogey på baknian skrevs Woods score till 66 slag, fyra under par.

Woods birdie på hål 11:

Med 18 hål kvar att spela var Woods således i ensam ledning med tre slags marginal till hemmaspelaren Hideki Matsuyama på andraplatsen. Alla gånger Woods tidigare haft en så stor ledning efter 54 spelade hål på PGA Tour har han också vunnit tävlingen.

Bara en timme efter att rond 3 avslutats slog ledarbollen ut i rond 4.

Woods rivstartade med en birdie och var två under par när spelet avbröts efter 11 spelade hål. Matsuyama är även han två under par i rond 3.

Sammanlagt är Woods -18, tre slag före Matsuyama på andraplatsen.

– Spelet kändes bra i dag. Jag spelade okej. Visst jag gjorde några misstag här och där men jag höll ändå ihop min score. Sedan gjorde birdies när jag hade lägen också, det hjälper alltid, säger Woods till PGA Tour.

Med bara sju hål kvar att spela och en ledning på hela tre slag har Woods ett gyllene läge att säkra sin 82:a seger på PGA Tour, en siffra som betyder tangerat rekord med Sam Snead. Men då krävs det fokus även under måndagen.

– Jag är här för att försöka vinna, det är inget snack om det. Jag inleder med 12:e hålet i morgon, ett av banans svåraste par 4:or så jag kommer att ha fullt fokus från start i morgon.


Scroll to Top